Kdv Tevkifatı

sofist

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Eki 2006
Mesajlar
140
iyi günler;
bir ldt şti şirketimiz mevcut bulunmaktadır.bu şirketimizin konusu hizmet işi olup lokantamız bulunmaktadır. Bir başka firmadan 8.ay içerisinde et almış bulunmakta olup bu firma kesmiş olduğu faturalarda kdv tevkifatı ayırmıştır.
fatura tutarı:5281,14 hesaplanan kdv:422,49 tevkif edilen kdv tutarı: 211,26 dır. ben bu tevkif edilen kdv tutarını hangi beyannamede göstermem gerekmekte ve beyannamenin hangi bölümünde göstermem gerekmektedir.
cevaplarınız için teşekkür ederim... herkese iyi çalışmalar....
 
Ynt: kdv tevkifatı

demet82 cevabınız için tşk ederim. dediğiniz gibi sorumda küçük bir hata yapmış bulunmaktayım.özür dilerim. peki genel olarak bir sorum daha olacak kdv 2 de kısmı tevkifatlar bölümünde tevkifat edilen tutarı belirteceğim daha sonra kdv 1 beyanında indirilecek kdv tutarında bir değişiklik yapacak mıyım_? yani tevkifat tutarında belirttiğim kdv yi ayrıca da kdv 1 beyanında indirilecek kdv den indirecek miyim _?
yardımcı olursanız memnun olurum. iyi çalışmalar dilerim...
 
Ynt: kdv tevkifatı

Merhaba,
kdv 2 beyannamesi ile beyan edilen kdv tevkifatı,kdv 1 beyannamesinin indirilecek kdv kısmına ilave edilir.Çünkü biz o kdv tutarını ödüyoruz(sadece,tevkifat kısmı kadarını satıcıya değil vergi sorumlusu sıfatıyla devlete ödüyoruz)
 
Ynt: kdv tevkifatı

cevaplarınız ve yardımlarınız için tşk ederim.herkese iyi çalışmalar...
 

Benzer konular

Üst