KDV Tevkifatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan g705
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: KDV Tevkifatı

kabaca şu değişiklikler gözüme çarptı. tamamını okumadım.
- tevkifat sınırı fatura kesme sınırıyla aynı iken 1.000 tl oldu
- 2.000 tl nin üzerindeki iadelerde, mahsup bile olsa ymm raporu ya da vergi inceleme raporu aranacak
- yemek ve matbaa sektörüne yoğun tevkifat uygulaması getirilmiş.

mahsupta sıkıntı var...

Kendi işimle ilgili;

Özel güvenlik hizmetlerinde tevkifat oranı 4/5 iken 9/10 oldu

1- Tüm işlemlerde sınır 1.000.00 tl oluyor.
2- Servis taşımacılığına da tevkifat geliyor.
3- Oranlar değişiyor.

Yanlış anlamadıysam üstadlar.

arkadaşlar 108 nolu tebliğin B bölümü kaldırılmış bu demek oluyorki et te kdv tevkifatı kaldırılmış. doğrumu anlamışım cevaplarınızı bekliyorum

umutSMMM ' Alıntı:
arkadaşlar 108 nolu tebliğin B bölümü kaldırılmış bu demek oluyorki et te kdv tevkifatı kaldırılmış. doğrumu anlamışım cevaplarınızı bekliyorum

bencede. yeni tebliğde bahsedilmemiş.

Büyük ve Küçükbaş Hayvan Etlerinin Tesliminde Tevkifat Uygulaması kısmı kalkmış, ancak yeni tebliğin 3.3.5 bölümü uyarınca Pamuk, Tiftik, Yün ve Yapağı ile Ham Post ve Deri Teslimlerinde Tevkifat Uygulaması %90 oranında devam edecek.

NİSANK ' Alıntı:
geçerliliğin başlayacağı tarihi göremedim

9. YÜRÜRLÜK

Bu Tebliğ, yayımını izleyen ayın başından itibaren yürürlüğe girer.

Tebliğ olunur.

????????????????????????????????????????????????????

Yapi denetimde değişmiş

3.2.6.1. Tevkifat Uygulayacak Alıcılar ve Tevkifat Oranı
Tebliğin (3.1.2.) bölümünde sayılanlara verilen yapı denetim hizmetlerinde alıcılar tarafından (9/10) oranında KDV tevkifatı uygulanacaktır.
3.2.6.2. Kapsam
Tevkifatın kapsamını, yapı denetim firmalarınca verilen yapı denetim hizmetleri oluşturmaktadır. Su yapıları denetim hizmeti ve benzeri hizmetler de bu kapsamda değerlendirilecektir.
Tevkifat yapmakla sorumlu tutulanlara verilen yapı denetim hizmetlerinde bedelin kamu kurumları aracılığıyla ödenmesi halinde tevkifat, hizmeti satın alan ve adına yapı denetim hizmeti faturası düzenlenen tarafından uygulanacaktır. Kamu kurumları tarafından bizzat satın alınmayan yapı denetim hizmetlerine ilişkin bedellerin, bunlar adına açılan hesaplardan ödenmesi nedeniyle sorumlu sıfatıyla KDV tevkifatı yapmaları söz konusu değildir.
Arsa karşılığı inşaat işlerinde, hizmet bedeli müteahhit tarafından ödenmekle birlikte yapı denetim hizmetine ait fatura ilgili mevzuatı gereğince inşaat ruhsat sahibi (arsa sahibi) adına düzenlendiğinden, inşaat ruhsat sahibinin mükellefiyet durumuna göre hareket edilecektir. Ruhsat sahibinin Tebliğin (3.1.2.) bölümü kapsamında olması halinde, tevkifat uygulaması kapsamında işlem tesis edilecektir.

Tevkifattan kaçmak için parça parça 1.000 TL altı ft kesilir ise vd gerekeni yapacakmış! Ama bu parçalama olayı ile aynı gün mü, ay mı yıl mı ne kasdediliyor belli değil.