Kdv Tevkifatında İade

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Serpil YAVUZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Serpil YAVUZ

Ziyaretçi
mükellef 1 adet tevkifatlı fatura düzenlemiş.

tutarları:
matrah : 5.850.00
kdv : 702,00 (1/3 tevkifat uygulanmış)
toplam : 6.552.00

karşı tarafın kdv 2 ile ödeyeceği tutarı mahsuben iade almak istiyorlar..Ne yapmalıyız?

KDV Beyanını verirken,hangi ekleri doldurmalıyım?
Ayrıca vergi dairesine hangi evrakları ne zaman vermeliyim.?

Ynt: Kdv Tevkifatında İade

KDV beyanını verin. İade dosyana dilekçe ekinde, tevkifatlı satış faturalarının listesi, satış faturasının fotokopisi, indirilecek kdv listesi, KDV beyanınınızın fotokopisini verin. Süre sınırı olmaması lazım.

Ogün bey cevaba teşekkür ediyorum.

indirilecek kdv listesi

*indirilecek kdv listesi; sadece tevkifatlı kesilen faturalar için alınan mal/malzeme faturalarının dökümündenmi
oluşur? yoksa ay içinde alınan bütün alışlarımı kapsamalıdır?

Birde,kdv beyanını verirken ,indirilecek kdv listesi ve iade hakkı doğ.işlemlerle ilgili yük .kdv ekleri dolacakmıdır?

Ay içindeki bütün alışlar ancak burada fatura sınırı altındaki alımları tek satır halinde belge adedini belirterek yazabilirsiniz. Her ne kadar tebliğ bu hakkı verse de uygulamada daireden daireye farklılık görülebilir. Siz daha sonradan iade dosyası vereceğiniz için beyandaki o kısımları doldurmayabilirsiniz.

dosyayı ekte vergi dairesine vereceğiniz için internet üzerinden ekleri doldurmaya gerek yok. bizde ihracattaki iadelerde bu yolu izliyoruz.

çok makbule geçti cevaplarınız gerçekten sağolun.

bu indirilecek kdv listesindeki tutar, o ayki kdv beyanında bulunan ind.kdv ile birebir tutmalımıdır?
yani giderlere ait kdvler felandamı yazılacak?

tüm alışlarınız yazılacak ben indirilecek kdv listesini şu şekilde hazırlıyorum
fatura no: Cinsi : Tarihi : cari adı : vergi matrahı : Kdv si : v.d. : v.no

bunları sütun olarak düşünün
alış yaptığım firma bilgilerini bu şekilde giriyorum. tabloda ki firmalara ilişkin indirilecek kdv tutarım 15.000 tl olsun o ayki kdv beyannamemdeki tutarda 15.500 tl olsun 500 tl lik tutarda 20 adet fişi kapsasın yukarıda oluşturduğum tablonun altına 20 adet belge karşılığı 84 nolu kdv genel tebliği gereği 500 tl yazıyorum ve kdv beyannamesi ile tutturuyorum .

Ek olarak;

İndirilecek katma değer vergisi listesinin, satıcıların adı veya unvanına göre alfabetik sırada veya alış tutarlarına göre; fatura veya benzeri belgenin tarihi, numarası, satıcının adı, soyadı veya unvanı, bağlı olduğu vergi dairesi ve vergi kimlik numarası, mal veya hizmetin cinsi, miktarı, bedeli ve hesaplanan katma değer vergisi tutarına (aynı satıcıdan birden fazla sayıda alınan belgelerde, belge adedi itibarıyla toplamları yazılır) yer verilerek (2) örnek olarak düzenlenmesi, her sayfanın altına "Listelerde yer alan bilgilerin doğruluğunu taahhüt ve herhangi bir yanlışlık olduğunun tespiti halinde uygulanacak müeyyideleri kabul ederim." şerhi konularak, işletme yetkilileri tarafından isim ve unvan kaşeleri kullanılmak ve düzenleme tarihi belirtilmek suretiyle imzalanması gerekir.