KDV ve fatura

Üyelik
11 Kas 2009
Mesajlar
1
2 yıldır türkiyeden eşimin polonya da kurduğu şirkete mal gönderiyorum.bazan o gelip beraber alıyoruz.bazen o parayı western unionla gönderip çeşitli konfeksiyon ürünlerini ben alıp polonya ambarına teslim ediyorum.ambar bizden hiç bir fatura istemiyor.ama polonya da teslim edildiğinde fatura istersek 22% kdv istiyor.biz ambara kilosuna 1,5 $ ödüyoruz.türkiye de ise fatura istediğimiz zaman kdv isteniyor.yaptığımız ticaret süreklidir.KDV ödememek için ne yapmam gerekir.çünkü çin malları ile rekabet şansımız da azalıyor.eşim polonya asıllı olup.ikametgahı da ordadır.ben türk vatandaşıyım.ama şirketle resmi ilgim yok.vergi mükellefi değilim ne polonyada nede türkiyede. teşekkkürler
 
Ynt: KDV ve fatura

TAX FREE fatura kesen firmalardan alış yapmaya özen gözterin. gümrük çıkışında kdv yi iade alırsınız.Devamlı alış yaptığınız firmaya TAX FREE sistemine üye olmasını ve özel fatura almasını rica edin.

Böylece siz veya eşiniz mal aldığında kdv ödeyeceksiniz fakat, gümrük çıkışında TAX FREE veznesinden KDV iade alacaksınız.
 
Üst