Kdv Yanlış Kesilmesi

Üyelik
23 Mar 2006
Mesajlar
39
slm arkadaşlar yeni aldıgımız yazar kasa kdv oranı yüzde sekiz yerine yanlışlıkla yüzde on sekiz kesilmiş yak 10.000 ytl tutarında 200 yakın fiş fişleri tekrar ulaşmamız imkansız bu durumda yapmamız gereken nedir. Vergi dairesine bilgi verilmesi gereklimi aynı zamanda toplam % 18 kdv'yimi devlete beyan etmeliyim yoksa % 8 lik kdv'yimi teşekkürler
 
Sn. Ferit,

Yanlış kesilen yaklaşık 200 adet yazar kasa fişini kapsayan dönemler için düzeltme beyannamesi veriniz(tabi henüz beyan yapılmadı ise, yani yanlış kesilen fişler 11. aya ait ise düzeltme değil, %8 üzerinden beyan yapınız)


Tabi durumu VD' ne bildiriniz. Hatta yazar kasanın tarifesinin yanlış proğramlandığını yetkili servise tespit ettirerek keyfiyeti tutanak haline getiriniz.
 
beyannamenin hsp kdv kısmını %8 olarak %10 kısmı ise fazla ve yersiz hsp vergi kısmında göstererek beyan ediniz.
 
Arkadaşlar KDV Kanununun 8. maddesinin ilgili bölümü aşağıdaki gibidir.

2. (3297 sayılı Kanunun 2'inci maddesiyle değişen bent) Vergiye tabi bir işlem sözkonusu olmadığı veya katma değer vergisini fatura veya benzeri vesikalarda göstermeye hakkı bulunmadığı halde; düzenlediği bu tür vesikalarda katma değer vergisi gösterenler, bu vergiyi ödemekle mükelleftirler. Bu husus kanuna göre borçlu oldukları vergi tutarından daha yüksek bir meblağı gösteren mükellefler için de geçerlidir. (5035 sayılı Kanunun 6 ncı maddesiyle değişen cümle; Yürürlük: 02.01.2004) Bu gibi sebeplerle fazla ödenen vergiler, Maliye Bakanlığının belirleyeceği usul ve esaslara göre ilgililere iade edilir.(*)

Buna göre olması gerekenden fazla KDV oranı uygulanarak kesilen belgeler buna göre beyan edilip ödenmek zorundadır. Fazla ödenen kısım ise ayrıca iade istenmelidir.
 
Üst