KDV'den Muaf Teslim ve Hizmet Bedeli Hakkında

derman.smmm

Katkı Sunan Üye
Üyelik
26 Ağu 2006
Mesajlar
101
X Yayıncılık ve Reklamcılık San. Tic. Ltd. Şti., gazete basım ve reklam faaliyeti ile iştigal etmektedir. Söz konusu gazetenin Ana Faaliyet Konusu Gelirleri %1 KDV oranı ile gazete satışları ve %18 KDV oranıyla da reklam ve ilan gelirleridir. Yapılan satışlara ve gelirlere ait teslim ve hizmet bedelleri %1'li ve %18'li olarak KDV beyannamesinde beyan edilmektedir. Ancak Aralık/2006 döneminde Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'na reklam geliri altında bir fatura kesmiştir. Söz konusu fatura KDV'den muaf olup ilgili kurumdan da Katma Değer Vergisi İstisna Sertifikası alınmıştır. Şimdi burada sormak istediğim soru şu:

Ana faaliyet konusu satış niteliğinde olan bu faturaya ait tutar KDV beyannamesinde yer alan Teslim ve Hizmet Bedelinin içinde yer almalımıdır. Şayet yer alırsa bunun KDV'si, e-beyannamede sistem otomatik olarak algılayacaktır. (%1, %8 ya da %18 şeklinde) Bu anlamda nasıl bir yol izlememiz gerekir.
 
Ynt: KDV'den Muaf Teslim ve Hizmet Bedeli Hakkında

Söz konusu istisna

KDV Kanununun 17. madde de düzenlenmiş ise beyannamenin "kısmi istisnalar" bölümünde beyan etmeniz gerekir. ( Ki 17. maddede olduğunu düşünüyorum )

Bu durumda matrahla ilgili bölümde yazılmayacağı da tabiidir.
 

Benzer konular

Üst