Kebir Defteri Tastiki

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fb1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fb1907

Katkı Sunan Üye
kebir defterinin tastik zorunlulugunun olup olmadigina dair bilgisi olan arkadaslarimin yardimlarini bekliyorum.sizler nasil yapiyorsunuz? aralik ayinda defterleri tastik ettirirken kebir defterlerinide tastikletiyormusunuz? Tarafimiza yeni gelen bir firmanin kebir defteri hazirlanmis ama tastiklenmemis.Bizde bu konuda tereddutte kaldik.Yardimlarinizi bekliyorum...

Ynt: Kebir Defteri Tastiki

Bu konu tartşıldı arama yapınız. TTK gereği zorunludur.

ustadim arama yapiyorumda bir turlu cikmiyor sanirim yanlis bir sey yapiyorum

Defteri kebirin tutulması mecburidir

Tastike tabi değildir

vuk göre değil ttk göre zorunlu.

Alım Satım Yaptığınız Ticari İş İlişkisinde Bulunduğunuz Firmalarla Cari Hesaplarda Yaşanacak Bir Sıkıntı Durumunda Defter-i Kebir Mahkemede Lehinize Delil Olarak Kullanılır. Tastiki Zorunlu Değil Ama Tutulması Zorunludur.

Burada yorum yapan arkadaşlar daha önce verilen cevapları okumuyorlar galiba.
Bakınız yukarda ben yazmışım arkasından sn. nane de yazmış. Bunu üzerine artık tabidir değildir yorumları yapmak bana göre biraz işgüzarlık olmuyor mu?

Ağanın yorumu üstüne yorum olurmu :)

nguroy ' Alıntı:
Burada yorum yapan arkadaşlar daha önce verilen cevapları okumuyorlar galiba.
Bakınız yukarda ben yazmışım arkasından sn. nane de yazmış. Bunu üzerine artık tabidir değildir yorumları yapmak bana göre biraz işgüzarlık olmuyor mu?

Özür Dilerim Efendim

iyi de en güzel de uğur eby açıklamış tasdiklerse ne avantaj sağlayacağını...niye böyle kısıtlamalara gireriz hiç anlamam...

Bakın sevgili forumdaşlar. Ne demek "tasdiki zorunlu değil ama tutulması zorunludur..
Defteri-kebir ttk na göre tutulması ve tasdiki zorunlu bir yasal defterdir. Tasdik edilmeden tutulan kebir defteri yok hükmündedir. Yani tasdik ettirmeyecekseniz boşuna zaman harcayıp, zahmet edip de tutmayın.
Eskiden bilgisayarlı muhasebe yokken biz muavin defterler tutardık, KALAMOZA tabir edilen koca koca ciltler. Anahtarı vardı açarsın , föy eklersin kaparsın sıkıştırırsın.
Şimdi muhasebe programlarımız var . Bence artık kebir tutmak gereksiz. Ancak yasalar tutulmasını zorunlu kılıyor.
TTK değişirse ne ala o zaman tutulmaz.

sayin ustadim,

simdi biz bu sirketle 01.04.2008 itibari ile sozlesme imzaladik ve islemlerini yapmaya basladik.fakat eski meslek mensubu kebir defterini tastik ettirmemis.bize ne tavsiye edersiniz.bu tarih itibari ile kebir defterini tastik ettireyimmi ?

saygilarimla...