personel maaş programı

Kefilin Durumu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aday

Katkı Sunan Üye
Personelimiz yeni bir iş kuran arkadaşını bütün ısrarlarına rağmen kıramıyor ve istemeyerek de olsa senet imzalatıp 20000 ytl borç veriyor.Aradan geçen 1 yıllık süreye rağmen parasını alamıyor.Şimdi borç veren arkadaşımız ev almak için bankadan 20000 ytl kredi çekmek istiyor.Banka da kefil istiyor bu arkadaşımız da kefil olarak senet imzalayıp borç verdiği arkadaşını göstermek istiyor.Zaten evi kardeşinin üzerine alacak böylece üzreinde hiç bir mal varlığı olmayacak.Yani borç veren hiç olmazsa bankadan ben kredi çekeyim kefil olarak da borçluya imza attırayım benim zaten malvarlığım yok arkadaşı ben kıramadım ama banka ne yaparsayapsın diyor.Size mantıklı bir çözüm mü?Banka kredisini ödemezse personelimiz anne ve babasının evinde kalıyor ama üzerine bir şey yok ailesine banka kredi borcundan dolayı bulaşabilir mi yoksa ben de para yok kefilden alın diyebilir mi?Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler iyi çalışmalar.

Ynt: kefilin durumu

Kredi kimin üstüne çıkacak? Banka bu krediyi verirken birtakım teminatlar alacaktır. Eğer işlem konut kredisi ise zaten mutlak surette ipotek tesis edilecektir.
Maddi teminatlı kredilerde (burda ipotek). kefil çok önemli değildir. Banka önce ipoeteğin nakte çevrilmesini talep eder.

kredi ev için alınacak ama ev başkasının üzerine onun için sadece ihtiyaç kredisi olarak çekecek ve üzerine kayıtlı hiç bir şey yok banka bu parayı verirmi maaşı 2000 ytl.

Eğer çalışmıyorsa veya başka bir belgelenen geliri yoksa banka vermez zaten.