fonradar

Kendi Kendine Fatura Düzenleme

Üyelik
14 Haz 2008
Mesajlar
5
Konum
Afyon
slm form arkadaşlarım,
Bizim şirketimizin merkezi afyon, bilecik ilinde de mermer ocağımız var faaliyet konumuz mermer fayans imalatı. şirketimiz adına kayıtlı kamyonumuz bileciğe giderken başka firmaların malını taşıyıp faturasını düzenliyor,dönüşde de kendi ocağımızdan mermerri yükleyip kendi fabrikamıza nakliyesini yapıyor.
kendi şirketimizin aracının kendi malımızı taşıyıp nakliye faturası kesmesi doğrumudur yada ne yapmamız gerekir. Ana faaliyet konumuz mermer fayans imalatı olduğundan gider yerlerini ayırmak için yaptığım işlem bence doğru. Sizinde yorumlarınızı bekliyorum yayımlanan mukteza örnekleri vs varsa paylaşırsanız sevinirim.
 
Ynt: kendi kendine fatura düzenleme

Kamyonla ilgili yaptığınız her türlü masrafı taşımacılık faaliyeti ve mermer işi için ayrıştırarak (belli bir yüzde ile olabilir.) kar hesaplarında ilgili işin maliyetine yazmanız yeterli.

Not: Taşımacılık faaliyeti için ft kesebilmeniz için gerekli belgenizin olması, şirket iseniz konular içinde geçmesi ve vergi dairesinin taşımacılık yaptığınızı bilmesi gerekir.
 
Ynt: kendi kendine fatura düzenleme

nakliyecilik yapmamız için gerekli K belgesi vs tüm evraklarımız mevcut ve nakliye faturalarımızla mal satış faturalarımız farklı serilerdeki ciltlerde takip ediliyor. ana faaliyet konumuz mermer fayans imalatı ama kamyonumuzla nakliye işide yapıyoruz
 
Ynt: kendi kendine fatura düzenleme

kendi şirket aracınızla kendi malınızı taşıyorsanız neden fatura kesiyorsunuz anlayamadım
sadece irsaliye kesmeniz yeterlidir, yanlışmı düşünüyorum.

Eğer soru kendi kendime fatura kesebilirmiyim ise;
Evet kesebilirisin.
 

Benzer konular

Üst