Kıdem İhbar Tazminatı Hesaplanırken Kanun Neleri Gerektirir...?

Mehabalar...
Özel bir sektörde çalışıyorum sigorta aldığımız maaştan yatıyor yemek var servis var ikramiye var senede 3 kere yarım maaş gibi haklar var.İşten çıkartılan arkadaşlar oldu tazminat alırken kimine ihbarlı kimine ihbarsız yani kimine haber verildi kimine verilmedi şimdi benim sorum şu aslında tazminat ihbarlı yada ihbarsız hesaplanırken yemek servis yani yol (ikramiyeyi eklediklerini biliyorum) haklarını içine eklemeleri gerekiyormu gerekiyorsa kanunda yeri varmı ben talep ettiğim zaman eklemezlerse ne yapmalıyım bilgilendirirseniz sevinirim cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkü[email protected]:0537 214 76 62.SAYGILAR.

Ynt: Kıdem ihbar tazminatı hesaplanırken kanun neleri gerektirir...?

merhaba

Sigortanız aldığınız ücret üzerinde yatıyor, ikramiyelerde aynı şekilde sigorta ve bordronuza yansıtılıyor olması gerekir.
yemek (01.01.2008 tarihi itibariyle 9 YTL istisna haddi ) ve servis hizmeti ücretten sayılan bir ödeme olmadığından kıdem tazminat hesabında kapsama alınmayacaktır.

Ynt: Kıdem ihbar tazminatı hesaplanırken kanun neleri gerektirir...?

sayın yotoserigus kıdem tazminatında eski kanundaki 1475 teki 14.madde geçerli,ihbardada 4857 sayılı kanunun
17.maddesinde düzenlenmiş bu maddede 32.maddeye atıfta bulunuyor ve ordaki ücrete eklenen ek ödemlerinde
tazminat hesabında dahil edilmesi gerektiğini,1475 sayılı kanununda 14.maddesi 26.maddedeki ek ödemelere atıf-
ta bulunuyor ve her ikiside yapılan sözleşmeden ve kanundan doğan haklar aylık çıplak ücrete eklenecek diyor ve
tabiki bunlar süreklilik arz eden aylık ve yıllık olarak verilen örneğin:ikramiyeler,yemek,aile,çocuk,servis vb.yardım-
lar bunların tazminatları hesaplarken çıplak ücrete ekleneceğinden bahsediyor ve sizde bu haklar çıkışta hesaba
dahil edilip hesaplanmazsa mahkemey gider ve bu kanun maddelerine göre hakkınızı ararsınız,kolay gelsin.

Ynt: Kıdem İhbar Tazminatı Hesaplanırken Kanun Neleri Gerektirir...?

teşekkürler cevaplarınız için ama bir arkadaş eklenmez diyor bir arkadaş önüme kanunları yazıp eklenir diyor şimdi anladığım kadarı ile arada kaldım ben lütfen beni aydınlatın eklenirmi eklenmezmi kanunda kesin yeri varmı yokmu çok çok teşekkür ederim.

Ynt: Kıdem İhbar Tazminatı Hesaplanırken Kanun Neleri Gerektirir...?

Kıdem ve ihbar tazminatları yüklü ücret üzerinden hesaplanır. Ancak bunların devamlılık göstermesi gereklidir.
Örneğin primş jestiyonş teşvik ikramiyesi gibi devamlılık göstermeyen ödemeler eklenmez. diğer tüm menfaatler ücretin parçasıdır.Eklenir.