fonradar

Kıdem Tazminatı Alabilecek miyim ?

Üyelik
7 Şub 2013
Mesajlar
4
Konum
istanbul
Herkese merhaba,

Kıdem tazminatı ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Yaklaşık 2 senedir bir belediye de çalışıyorum ve her sene ihale ile sözleşmeler yenileniyor. son 2 senedir aynı şirket ile devam ettik fakat ocak 2013 itibari ile yeni bir şirket ile çalışmaya başladık. Şayet 2014 ocak için sözleşmeler yenilenmezse ben çalıştığım 3 yıllık kıdem tazminatını alabilecek miyim yoksa 1 sene çalışıyor olarak mı değerlendirecekler? sözleşmelerin yenilenmesi yıl olarak kıdem tazminatımı etkiliyor mu beni bilgilendirirseniz çok sevinirim?
 
İşyerinin devri durumunda tüm özlük haklarınızla yeni işverene devredilirsiniz. Yeni işveren her ne kadar sıkıntı çıkarıp öncesi beni ilgilendirmez dese de mahkeme yoluyla tüm alacaklarınızı ve haklarınızı ilk işe giriş tarihiniz itibari ile alırsınız. Zaten bu durumlarda yanlış hatırlamıyorsam eski işverenin de 2 yıl müteselsilen sorumluluğu var.
 
Teşekkür ederim. Bu durumun sözleşmede yer alması mı gerekiyor yoksa sözleşmede böyle bir bilgi olmasa da ödemek istemediklerinde dava açabilir miyim.
 
Sozlesmenız haklı neden olmaksızın feshedıldıgınde, alabılırsınız,
Odenmek ıstenmemesı durumunda dava acıp talep edebılırsınız.
 

Benzer konular

Üst