Kıdem Tazminatı Aynı Holding Çatısı Altında

Merhaba
Aynı holding çatısı altında 2+1,5 yıldır çalışıyorum aralarında başka firmalarda çalıştım
bu durumda beni işten çıkardıkları takdirde 1,5 yıl olarakmı tazminatım hesaplanır
yoksa aynı holding altında olduğu için 3,5 yıl olarakmı hesaplanır

Detayı
-------------------------------
bir holding bunyesinde 2 yıl çalıştım ordan istifa edip tazminat almadan ayrılıp
başka bir firmaya geçtim orda 1 yıl farklı firmalarda çalışıp
tekrar başka firmaya geçtim burdada 1,5 yıl çalıştım benim bu çalışma dönemimde ilk çalıştığım holding bu son çalıştığım firmayı satın altı
--------------------------------

Ynt: Kıdem Tazminatı Aynı Holding Çatısı Altında

Hiç farketmez kıdeminiz son çalıştığınız işyerindeki süreden hesaplanır. Çünkü daha önce istifa ederek ayrılmışınız.

Peki izinler ilgili olarak durum aynımıdır.

Hayır izine esas çalışma süreleri sıfırlanmaz eklenerek izin hakkı bulunur.

nguroy ' Alıntı:
Hayır izine esas çalışma süreleri sıfırlanmaz eklenerek izin hakkı bulunur.

Sayın ngüroy;

İstifa eden işçi ihbar ve kıdem tazmiantından mahrum kaldığı gibi, yıllık izin ücretlerinden veya kullandırılmasında mahrum bırakılmaz mı?

Bu ister tek işveren olsun, isterse bir işverenin aynı çatı altında birçok işyeri olsun. Farkedermi sizce? Burada esas alınacak ifede istifa etmesi değilmidir?

Benim kanaatimce istifa eden işçi, bütün alacaklarından feragat ettiği için hakları sıfırlanmıştır.

Kollaygelsin

İş kanunu ve yargıtay kanaatince ise, istifa etmiş olmak,daha önceki çalışma süresi ile kazanılan izin hakkında bir değişiklik yapmaz.
Yani istifa eden 6 yıllık bir çalışan 2 yıl sonra aynı işverenin işyerlerinden birinde çalışmaya başladığında ilk yıl sonunda kazanacağı izin hakkı 2 hafta değil 3 hafta olacaktır.
Ayrıca iş kanununda ,sözleşme feshinde ( çalışanın istifası veya işverenin geçerli/haklı sebebi ile de olsa ayrım yapılmadan) hak kazanılıp kullanılmamış izin sürelerinin ücretinin ödeneceği belirtilmiştir.

keremcem ' Alıntı:
İş kanunu ve yargıtay kanaatince ise, istifa etmiş olmak,daha önceki çalışma süresi ile kazanılan izin hakkında bir değişiklik yapmaz.
Yani istifa eden 6 yıllık bir çalışan 2 yıl sonra aynı işverenin işyerlerinden birinde çalışmaya başladığında ilk yıl sonunda kazanacağı izin hakkı 2 hafta değil 3 hafta olacaktır.
Ayrıca iş kanununda ,sözleşme feshinde ( çalışanın istifası veya işverenin geçerli/haklı sebebi ile de olsa ayrım yapılmadan) hak kazanılıp kullanılmamış izin sürelerinin ücretinin ödeneceği belirtilmiştir.

Kelimesi kelimesine aynen katılıyorum. Aslında forumda aynı şeyi düşündüğüm zaman bu yazılmış ise tekrar ben yazmamaya dikkat ediyorum.
Ancak burda ben muhatap alındığım için yazmak ihtiyacı duydum.
Ayrıca yeri gelmişken sn. keremcem 'in iş yasası konudunda yazdıklarının nerdeyse tamamına katılıyorum. Bu konuda kendisi de kutluyorum. gerçekten çok doğru yaklaşımları var. :)

Destek ve inceliğiniz için teşekkür ederim.

Sayın nguroy ve keremcem;

Cevaplarınızda hemfikir olduğumuzu ifade etmek isterim.

Kolaygelsin