Kıdem Tazminatı Hak.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan serkan34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,
Aynı işyerinde yaklaşık 7 yıldır çalışıyorum.Fakat 3 sene önce kendi isteğimle işten ayrıldım.Ayrıldıktan 2 ay sonra farklı bir pozisyon ve maaş teklif edildi.Bende işe tekrar geri başladım.Şimdi ise işten çıkarılmak gibi bir süreç içindeyim.Benim öğrenmek istediğim, acaba kıdem tazminatı hesaplanırken 7 yıldan mı hesaplanacak yoksa ikinci girişten itibaren gecen süreden mi?teşekkürler...

Son düzenleme:
a-kendi isteğinizle işten ayrılma,diğer ifadeyle salt istifa,k.tazminatı Hakkı'nı doğuracak bir durum değildir.
b-bu nedenle eğer bu defa k.tazminatını hak edecek şekilde işyerinden ayrılışsanız önceki dönem k.tazminatına esas süre yönünden dikkate alınmaz.
c-yıllık hesabı yönünden ise,
ilk ayrıldığınız tarih de eğer (y.izni haketme açısından)yıldan artan(örneğin 3-5-15 gün,1-3-5-7-9 sonuç olarak 11 ay 29 gün vs)süreler var idiyse(ki kısmende olsa genelde olur/kalır)bu defa bu süreler dikkate alınarak 2 ci dönem yıllık izin hesabının ona göre yapılması gerekir,sadece 2 ci giriş tarihi baz alınarak y.izin haketme dönemi hesaplanmamalı.

İlk girişinizde istifa ederek ayrıldığınız için kıdem hak etmeden çıkmışsınız zaten. Daha sonra tekrar işe girmişsiniz ve arada boşluk olmuş 2 ay. Şu an işten çıkartılırsanız kıdem tazminatınız ikinci giriş tarihinizden itibaren hesaplanır.