Kıdem Tazminatı Muhasebeleştirme

Herkese hayırlı günler;

İnşaat firmamızda 2 yıldır çalışan bir işçinin işten çıkışını 31/10 tarihinde kıdem tazminatı ödemesini de 04/11 tarihinde yaptık, bunlara ait muhasebe kayıtları nasıl olmalı, hangi hesapları kullanmalıyım, çok araştırdım ama hep farklı kayıtlara denk geldim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

2 yıldır aynı projede çalıştı ise 730 a yazılabilir ama farklı projeler de görev aldıysa 770 li hesapta dönem gideri olarak izlemek uygun olacaktır.

Herkese hayırlı günler;

İnşaat firmamızda 2 yıldır çalışan bir işçinin işten çıkışını 31/10 tarihinde kıdem tazminatı ödemesini de 04/11 tarihinde yaptık, bunlara ait muhasebe kayıtları nasıl olmalı, hangi hesapları kullanmalıyım, çok araştırdım ama hep farklı kayıtlara denk geldim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba arslanrecep hocam,
İnşaat işlerinde 720-Direk işcilik giderleri altında(Kıdem brütü), 360 ödenecek vergi fonlar hesabında ise(damga vergisi) izleyebilirsiniz. Ödenecek olan tutar 335-Personele borçlar hesabından çıkış yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar,

Herkese hayırlı günler;

Bu arada yapılan proje tam olarak nedir? (Brüt hesaplamada kod değişebilir)