fonradar

Kıdem tazminatı Vermemek İçin İşten Çıkarılmamak

İstifa etmeniz demek, kazanmış olduğunuz kıdeme bağlı haklarınızı kaybetmeniz demek,
ihaleyi başka bir şirketin alması , istifa etmenizi gerektirmez. Olayınız işin devridir, yeni işvereniniz 2 yıl boyunca eski işvereninizle birlikte sorumludur. 2 yıl sonra eski işverenin sorumluluğu biter.
İstifa etmeyin kesinlikle.
İhaleyi alan yeni firma girişinizi yapıp adınıza prim ödemeye devam edebilir,
 
Verdiginiz cvp icin tesekkur ederim. Yeni firma, calisanlari devir almak istemezse nasil bir durum ortaya cikacak? Eski firmada sirf istifa etmedigim icin cikisimi vermez benim calisanimsin derse yeni firmada calismama izin vermezse bu durumda nasil bir yol izlemeliyim?cok kafam karisti ne yapmam gerekli simdi istifa etmeden yeni sirkette ise basliyayimmi hic bir islem yapmadan ?
 
Sırf çalışanlara ihbar ve kıdem ödememek için usulen başka firma kuruyorlar sahipleri bir kaç kişi arasıda paylaşılıyor yani kötü niyetliler genelde hastane ,çöp toplama işi yapanlar bu yola tevessül ediyor.Primleri ödememek için çeşitli entirikala maalesef oluyor çok düşük fiata teklif ediliyor hali ile kurtarmıyor primleri ödemiyorlar asıl işveren primlerden sorumludur.
İhaleyi almak isteyende siyaset yapıyor veya onlarla yakın çalışıyor.Bu dönemde taşaron sistemini çok çirkin şekilde artırdılar siyasilar maalesef devleti yandaşlarına ihale vererek hırpalıyorlar.
 
Alt işverenlik yoluyla, yıllardır devam eden aynı iş kapsamında,her iş/ihale süresi bitmi(iş bitim tarihi)nde işcilerden istifa dilekcesi alınmış olup,yine aynı işci,aynı iş kapsamında, başka bir tüzel kişilk bünyesinde bu işe devam eder/etmiş ise bu istifa konusunun/işleminin bir değeri olmaz/kalmaz düşüncesindeyim ama böylesi durum ancak mahkeme de çözülebilir.
 

Benzer konular

Üst