Kıdem Tazminatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan santafel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
selam üstdatlar bi konuda takıldım sizlerin düşüncelerinizide almak istedim.bir işçimize çıkış verilecek yanlız işe giriş tarihleri şöyle; 09.06.2004 ilk işe giriş 20.08.2005 tarihinde ayrıldı, sonra aynı firmanın başka bir şubesinde 16.12.2008 de işe başlamış 28.06.2009 işten çıkarılmıştır.Şimdi ben burada hangi tarihleri dikkate alıpta hem ihbar hem kıdem tazminatı hesaplayacağım.yardımlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum herkese kolay gelsin...

Ynt: kıdem tazminatı

bende öle düşünmüştüm teyit etmek istedim.tşker kolay gelsin

kişi ilk ayrılışında kıdem ihbar almamışsa eski çalışmalarınıda dikkate almanız gerekir.

Kişi ilk seferinde kendi isteğiyle ayrıldıysa, kıdemi ihbarı olmaz.

arkadaşlar çok çeşitli yorumlar geldi ben hangisini uygulayacam kafam karıştı :)

Ebrulimm ' Alıntı:
Eğer ilk işinden kendi ayrılmış ise zaten hakkı yok,
Nakil maksadı ile çıkarılmış ise bir değerlendirilmelidir,
İlk işinden işveren çıkarmış ve haklarını vermemiş ise hukuki yollardan talep hakkı vardır,siz sadece son işe giriş ve çıkış tarihlerini almalısınız diye düşünüyorum.

İlk işinden ayrılış şekli önemli.Ona göre bunlardn biri olabilir.

Evet ilk ayrılış şekli önemlidir.

Ynt: Kıdem Tazminatı

ilgilenen tüm hukukculara sonsuz teşekürler .18/10/2007.den bu yana çalışmakta oldugum iş yeride 20/06/2009. cumaertesi günü patronuma oglum karne hediyesi olarak tatil ve deniz gitmek istiyor aysonu maaşlar yatınca senelik izin çıkabilirmiyim dedim yanlız izinde maaşımı kredi kartı borcuna ancak kapatıyor izinde harçlık için 4.aylık asgari geçim indirilerini verebilirmisiz diye sordum oda kırizi bahane ederek tamam 4.aylık agi.lerimi verecegini yanlız .15 gün içinde kendime iş bulmamı söyledi bende siz bilirsiniz dedim ve 22/06/2009 ğünü sabah atölye sorumlusuna patronla konuşmamızı bire bir anlattım ve işbaşı.08 paydos.19.oldugu için işden çıkaralaçagım için 15gün süre verdi bu süreler içinde 2.saat işten erken çıkıp kendime iş bulmak için kullanmam gereken süreyi. sadece .5. ğün kulandım ama oda kulanmam gereken süreden eksik kullandım27/06/2009den beri kulnamıyorum. bu günde atölye sorumlusu patronla birdaha konuşmamı söyledi bende haksız duruma düşmemek için gayet olgun hareket ediyorum ve patronum bu günkü konuşmasında daha önce söylediklerini inkar ediyor bana kıdem yıprama ve izin parası ödememek için şimdi benden istifa edersem işten çıkışımda kolaylık saglıyaçakmış ssk girişim 28/07/1981 pirim ğünü .ssk.3.050 ve bağkur..3655 ğünüm var şimde benim bu iş yerinden tüm haklarımı nasıl alarak ayrılabilirim ilgilenen yorumlayan tüm hukukculara çok teşekürler ederim

Ynt: Kıdem Tazminatı

O işyerinde çalıştığınız süre için yasal haklarınız vardır,tüm çalışma süreniz için değil.

Elinizde yazılı bir fesih bildirimi yoksa, işveren de sözleşmenizi feshetmiyor çıkışınızı vermiyorsa,çalışmaya devam etmek durumundasınız.
AGİ ödenmedi ise, bu nedenle sözleşmenizi sona erdirip dava açarak kıdem tazminatı talebinde bulunabilirsiniz, ancak istifa etmekle kolaylığı kendinize değil işvereninize sağlamış olursunuz.