Kıdem Tazminatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rapunzel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba ben 1997 yılından itibaren aralıksız özel bir hastanede çalışmaktayım .Eşimin şehir dışına TSK işçi statüsünde ataması çıktı bende 12 yıldır çalıştığım şirketten ayrılmak zorunda kalıyorum .Acaba çalıştığım şirketten tazminat alabilirmiyim

Ynt: Kıdem Tazminatı

Hastane yönetimi sizi çıkarıyor gibi yapmasını rica edebilirsiniz. Sonuçta 12 sene az değil

Hımm 12 yıl var işin ucunda. Tabi legal olmamakla birlikte sizin yerinizde olsaydım birde bayan olsaydım :) eşimden boşanıp tekrar evlenmeyi belki aklımdan geçirebilirdim. Biliyorsunuz evlendikten sonra 1 yıl içinde bayan işçiler eşlerinin çalışmasına rıza göstermemeleri halinde kıdemini alarak ayrılabiliyor.

kenanacur ' Alıntı:
Hımm 12 yıl var işin ucunda. Tabi legal olmamakla birlikte sizin yerinizde olsaydım birde bayan olsaydım :) eşimden boşanıp tekrar evlenmeyi belki aklımdan geçirebilirdim.
Tekrar evlenmenin garantisi var mı:)
Şaka bir yana, sırf kıdem tazminatı alabilmek için önerdiğiniz yola başvurulduğunun ıspatlanması durumunda kıdem tazminatının iadesine dair bir yargıtay kararına rastlamıştım.

keremcem ' Alıntı:
kenanacur ' Alıntı:
Hımm 12 yıl var işin ucunda. Tabi legal olmamakla birlikte sizin yerinizde olsaydım birde bayan olsaydım :) eşimden boşanıp tekrar evlenmeyi belki aklımdan geçirebilirdim.
Tekrar evlenmenin garantisi var mı:)
Şaka bir yana, sırf kıdem tazminatı alabilmek için önerdiğiniz yola başvurulduğunun ıspatlanması durumunda kıdem tazminatının iadesine dair bir yargıtay kararına rastlamıştım.
İspatlanması sonucu iadesine karar verilir hatta yargıyı yanıltmaya çalışmak düzenbazlıktan dişli bir hakimin karşısına çıkarsa evlenmenizi yasaklıyorum diye ceza bile verebilir :)

mrb arkadaşlar bilen var mı ?
23 temmuzda çıkış verdik. kullanmamış olduğu 7 gün yıllık izni var.
ssk çıkışını 23 ü olarak göstermem gerekir ancak ücret olarak 23 günlük maaş ve 7 günlük yıllık izin ödedik.bunu bordroda nasıl göstereceğiz. bununla ilgili elinde hazır bordro olan varmı. yada logo go programında nasıl yapılıyo biri anlatırsa sevinirim.
birde kıdem ve ihbar bordrosunu normal maaş bordrosunda göstermeyip sadece fiş gibi işliyoruz değilmi tabi dv ve gv kesinsiyi yaparak doğru mudur?