kıdem tazminatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mergen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba arkadaşlar
diyelim ki benim şahsıma ait mükellefiyetim var ve sigorta dosyamda var.5 yıl kadar işçilerim çalışıyor.daha sonra ben limited şirketi kuruyorum ve şahıs kaydıma son veriyorum.sigorta dosyamada son veriyorum.işçilerin çıkışınıda veriyorum(03.belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi) bi süre sonra aynı işçileri şirket bünyesinde çalıştırıyorum ve 2 yıl sonra kovuyorum(işveren feshi)...şimdi
kıdem tazminatı nasıl olur.2 yıllık kıdeminimi veririm..yoksa işçi ler dava açarak önceki 5 yılıda alabilirmi.

Ynt: kıdem tazminatı

Sizin durumunuzda sadece ltd şirket dönemi kıdeme konu olur. Geçmiş hizmetler sıfırlanmıştır. Çalışanlar kendi istekleri ile kıdem tazminatı gerektirmeyecek şekilde ayrılmışlardır.

yalnız şahısıma açık olan sigorta dosyasının kapatılması sırasında işçiler biz kendi isteğimizle çıkmadık derlerse ve dava açarlarsa tazminat alırlarmı..çünkü iş mahkemeleri daha çok işçinin yanında oluyor...dava açma süresi 1 ay demi..

Önceki çıkışları sırasında ibraname aldınız ise hiç bir şey alamazlar. Almadınız ise yine alamazlar ama dava açarlarsa biraz uğraşırsnız ispat için.

nguroy ' Alıntı:
ama dava çarlarsa biraz uğraşırsnız ispat için.
Ispatlayamazsanız da önceki dönem den kazandıkları haklarını alırlar.
Kıdem tazminatı için dava açma süresi 10 yıldır.
1 ay olan süre , işe iade davaları için geçerlidir.

mergen ' Alıntı:
şahıs kaydıma son veriyorum.sigorta dosyamada son veriyorum.işçilerin çıkışınıda veriyorum(03.belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi)

Merhaba;

Yukarıdaki parantez dışındaki ile parantez içindeki yazınız birbirleriyle çelişiyor

Öncelikle şu konuda mutabık kalalım;

- İlk dosyada işçileri siz mi çıkardınız, yoksa kendi istekleriyle mi çıktılar?
- Siz çıkardıysanız ihbar ve kıdem tazminatlarını ödediniz mi?

Bunlar sadece ilk dosya ile alakalı.

Kolaygelsin

çıkışlarını 03 e göre yaptık...daha sonra şirkette sigortalı gösterdik..

mergen ' Alıntı:
Ama aslında işçiler çıkmadı!Siz sadece çıkış işlemlerini işçiler çıkmış gibi yaptınız.Yani usulsüzlük yaptınız.
Sonra da aynı işçileri yeni işyerine giriş yaptınız,kendi isteğiyle çıkan işçilerin tamamını!!!
Bir dava durumunda, emin olun ilk günden itibaren doğmuş olan hakların tamamını alabilirler.

mergen ' Alıntı:
mergen ' Alıntı:
yalnız şahısıma açık olan sigorta dosyasının kapatılması sırasında işçiler biz kendi isteğimizle çıkmadık derlerse ve dava açarlarsa tazminat alırlarmı..çünkü iş mahkemeleri daha çok işçinin yanında oluyor...
İş mahkemelerinin daha çok işçinin yanında olma sebebi de bu tür uygulamalar değilmidir?

İbraname almadığınız anlaşılıyor. Bence siz öncelikle muhasebecinizi değiştirin. İşçilerle de uzlaşma yoluna gidin. Belki ibraları imzalarlar.

Merhaba
Aynı holding çatısı altında 2+1,5 yıldır çalışıyorum aralarında başka firmalarda çalıştım
bu durumda beni işten çıkardıkları takdirde 1,5 yıl olarakmı tazminatım hesaplanır
yoksa aynı holding altında olduğu için 3,5 yıl olarakmı hesaplanır

Detayı
-------------------------------
bir holding bunyesinde 2 yıl çalıştım ordan istifa edip tazminat almadan ayrılıp
başka bir firmaya geçtim orda 1 yıl farklı firmalarda çalışıp
tekrar başka firmaya geçtim burdada 1,5 yıl çalıştım benim bu çalışma dönemimde ilk çalıştığım holding bu son çalıştığım firmayı satın altı
--------------------------------

Hayır. 2 yıl çalıştıkdan sonra istifa ettiğiniz için tüm tazminat haklarınız kalkmıştır.
Sadece 1,5 yıl çalıştığız süre gözönüne alınarak tazminatınız hesaplanır.