personel maaş programı

Kıdem tazminatı

çaliymi? oldugum isyerimden 04. nisanda dogum iznine ayrildim. 25 temmuzda raporum bitiyor. 16 nisandada bir yilim doluyordu. fakat isyerim cikis vericek bu durumda kidem tazminatindan yararlanabilirmiyim. bir de bana haber verilmeden rapor bitiminde hemen cikis verebilirlermi imzam olmadan ? eger verirlerse kanunen neler yapabilirim ?

Ynt: kidem tazminati

NECLA_TURHAN07 ' Alıntı:
çaliymi? oldugum isyerimden 04. nisanda dogum iznine ayrildim. 25 temmuzda raporum bitiyor fakat isyerim cikis vericek bu durumda kidem tazminatindan yararlanabilirmiyim. bir de bana haber verilmeden rapor bitiminde hemen cikis verebilirlermi imzam olmadan ? eger verirlerse kanunen neler yapabilirim ?

en az bir yıl kıdeminiz varsa, işveren çıkış verirse kıdem tazminatı alabilirsiniz. Rapor bitiminde hemen çıkış verirlerse (ihbar süresi dolmamış varsayımıyla ) ihbar tazminatı da söz konusu olacaktır. Tazminatlarınızı vererek işten çıkışınızı yapabilirler. 30 kişiden fazla işçi çalıştıran işyerleri çıkışı geçerli bir nedene dayandırmak zorundadır. İşe iade davası açmanız mümkün

Ynt: kidem tazminati

cok te?ekkurederim fakat 30 kisi çalismiyor daha az calisani var . bu arada zaten sigortamida gec baslatmislar normalde subat ayinda girisim olmaliydi ama nisanda baslamis ama elimde subat ayina ait faturaya atmis oldugum imzali ornegim de var. maas alacagimd var halen ama odeme yapilmadi onlarin yanina birakmak istemiyorum cunku fazlasi ile iscinin hakkini yiyen bir firma