Kıdem Tazminatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metyo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

metyo

Tanınmış Üye
bir kişiye işten çıkarmadan çalıştığı yılların kıdem ve ihbar tazminatları ödenebilirmi.Bunu şunun için soruyorum;sözkonusu kişi asgari ücretle sigortalı idi,normal maaşa çekilecek bordro ücreti ancak patron bu seferde kıdem ve ihbar tazminatları yükselir diyor.Çalışan eski ücretten bana ödeyin kıdem ve ihbar tazminatlarımı kabul ediyorum diyor.Bunu işten çıkış giriş yapmadan nasıl halledebilirim.

Re: kıdem tazminatı

Merhaba,

Fesih olgusu gerçekleşmeden, kıdem tazminatına yada ihbar öneline hükmedilemez.

Kolay Gelsin.

ilginize teşekürler..Çalışandan kıdeminin hesaplandığı tarih itibarıyla bütün haklarıını ve alacağını aldığına dair (Kıdem tazminatı dahil) bir tutanak tutulsa ileride herhangi bir durumda hukuki geçerliliği olurmu?

yasanın özüne aykırı bir durum oluşur.

kıdem tazminatının ödenmesi için işten belirtilen nedenlerle çıkmış ya da çıkartılmış olması gerekir.

ama diğer arkadaşların de dediği gibi. işten çıkartıp kıdem tazminatını ödeyip, daha sonra tekrar işe alabilirsiniz.

yalnız daha sonraki kıdem tazminatlarını da öderken dikkat etmeniz gerekir. Mesela yargıtay kararlarına göre, 2.girişinden sonra tekrar işten çıkartıp kıdem tazminatı ödemek isterseniz, o zaman ilk işe giriş tarihi esas alınıp kıdem tazminatı hesap edilir ve önceki ödenen kıdem tazminatı bundan mahsup edilerek, kalan kıdem tazminatı diye ödenir. Arada fark varmı bilmiyorum ama, bu konuda yargıtay kararları var.
kolay gelsin.