fonradar

Kıdem Tazminatı

Üyelik
14 Eyl 2005
Mesajlar
29
Konum
istanbul
Forumda bu konu ilgili epey başlık var ama sorum biraz farklı olacak.

Ocak ayında tüm personelimize 6 ayda bir ikramiye vereceğimizi bildirdik. Yalnız bu ikramiyeleri 6 ayı beklemeden aylık kısma denk tutarları maaşlara ikramiye olarak ilave edeceğiz dedik. Haziran sonu itibariyle işten çıkacak bir personele bordrodaki maaş+aylık ikramiye üzerinden mi tazminat hesaplayacağız yoksa 2 ikramiyenin tamamını mı vereceğiz? Cevaplar için teşekkürler.
 
Tüzel kişiliğinizin, bu konuya ilişkin Kararını tam olarak bilmekde yarar var ise de, anladığımı paylaşayım.

6 ayda bir ifadenizden yola çıkarak;
-01 ocak-30 haziran
-01 temmuz-31 aralık 2013 olabileceğine göre,
Bu sürelere bağlı olarak ve bu sürelerde çalışıyor/çalışmış olmak kaydıyle, 1 adet net ücret tutarında yıl da 2 defa ikramiye ödenecek/ödeniyor ve çalışanlara her bir ikramiye de aylara pay edilerek ödeniyor ise(ki ödeniyor)- (aylık ücret+ikramiye payı şeklinde)ilgilide yılda bu 2 adet ikramiyeden 1 sine ilişkin çalışma dönemi-süresi nde çalışmış-haketmiş( üstelik almış-ödenmiş)ancak 2013 yılında 2 nci ikramiye ye ilişkin çalışma süresini henüz tamamlamayıp haketmemiş olduğundan, bir adet ikramiye ücretinin dahil edilmesi gerektiği,
1 Ocak da ayrılmış olsaydı(diğer ifadeyle bir yıllık sürenin tamamlanmasından-2013 yılından sonra ayrılmış olsa idi)2014 yılı itibariyle bu defa zaten 2 sininde dahil edilerek ödenmesi gerekecekti.
(yanlış veya noksanımız var ise lütfen paylaşalım)
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst