fonradar

Kıdem Tazminatı

Üyelik
23 Kas 2015
Mesajlar
1
Konum
İSTANBUL
Merhaba;

Çalıştığım X şirketi ,2 yıllığına tesisi Y şirketine kiraya vermiştir.
Kira kontratında ki maddeye göre 60 personelininde devri yapılarak kira kontratı düzenlenmiştir.
Sözleşme de 60 personelin tüm özlük haklarıyla Y şirketine geçtiği ibaresi vardır.
İşyeri sicil numarası değişmeden şirket unvanı değişerek geçiş yapılacaktır.Konuyla ilgili personele hiç bir belge henüz imzalatılmamış ve resmi bir bilgi verilmemiştir.
Personel ,kıdem ve ihbar tazminatlarını alarak yeni şirketle devam etmek istiyor ya da istemiyor.Fakat x ve y şirketi de böyle bir hakkınınız yok,çalışmak istemeyen varsa istifa etsin kıdem ve ihbar tazminatlarınız yeni şirkete devredildi deniyor.Personelin kıdem ve ihbar tazminatı alma hakkı var mıdır?Konuyla ilgili yardımlarını rica ediyorum.
Sözleşmede personelle ilgili yazan madde aşağıda ki gibidir.

Madde 10. PERSONEL

d) Mal sahibinin hak sahipliğinde bulunan tesis standartlarının ve hizmetlerinin ve konseptlerinin tesisin sağlıklı devamlılığı adına, iş bu kira sözleşmesinden önce Mal Sahibine ait olan otel çalışanlarından oluşan 60 kişilik kadro tüm özlük hakları ile birlikte Kiracı’ya devredilecektir. Kiracı bu hükmün gereğine uyacağını peşinen kabul ve taahhüt eder. Devir işlemlerinin kabul etmeyen personel özlük hakları bu sayı ile sınırlı olmak üzere Kiracı tarafından ödenecektir.
 
Son düzenleme:
İşyerinin devri işverene veya çalışana sözleşmeyi fesih hakkı vermez. O nedenle de kıdem veya ihbar tazminatı hakkı da olmaz işyeri devrinde.
Söylendiği gibi, yeni işveren eski kadro ile çalışmak istemiyorsa ihbar sürelerine uyarak ve kıdem tazminatı ödeyrek sözleşmeyi feshedebilir, bu durumda çalışanın işe iade davası açma hakkı doğar.
Çalışan , yeni işverenle çalışmak istemiyorsa, ihbar süresine uyarak istifa edebilir.
 

Benzer konular

Üst