Kıdem Tazminatı

03..03.2003 yılından beri bir hastanenin medical muahsebe servisinin sorumlusu olarak görev yapmaktayım.

işe girişim kasım 2003 yılında yapıldı.

günlük çalışma süremiz haftanın 5 günü 10 saat , cumartesi günleri de 14 e kadar çalıştırılmaktayız.

işin yoğunluğu nedeniyle yukarıda yazdığım saatlerin dışında alışkanlık haline gelmiş olan fazla çalıştırılma da yaptırılmaktadır.

fazla çalıştığımız saatlerin ücreti hesaplanırken net ücretimiz 240'a (10 saatten 24 günde 240 saat hesabına göre) bölünerek saat ücretimiz hesaplanmakta ve saat başına denk gelen ücret zamsız olarak tarafımıza fazla mesai olarak ödenmektedir.

Tarafımıza her ayın 5. günü önceki ayın çalışmasına ait ücret nakten ödenmekte fakat karşılığında bir bordro imzalatılmasına rağmen bir nüshası verilmemektedir.

sigorta pirimlerimiz aldığımız ücretin altında ödenmekte ve tarafımıza eksik te olsa ödenen fazla mesailer bordrolara asla yansımamaktadır.

fazla mesai ücretimiz her ayın 15-20. günü nakden ödenmektedir.

yukarıda bahsettiğim koşullara göre tarafıma eksik ödenen fazla çalışmalarımın doğru hesaplanarak ödenmesi için yaptığım sözlü başvurular neticesinde bir sonuca ulaşamadım.

Ben de iş kanununun 24. maddesinin e bendine dayanarak iş aktimi feshettiğime dair bir dilekçe ile yazılı olarak idareme 17.05.2006 tarihinde bildirdim.

işverenim hesaplama hatası olduğunu söyleyip bir sonraki aylarda doğru hesaplayacaklarına dair söz verdi , çalışma saatleri ni de hafta da 6 saat daha dönüşümlü olarak izin kullandırarak azaltma kararı verdi ve tüm çalışanlarına duyurdu.

fakat bu ay da fazla çalışmalrımız eskisi gibi yanlış hesaplandı.

SORU 1: 17.05.2006 tarihinde yazdığım dilekçeye istinaden iş akdim ihbar sürem göz önünde bulundurularak feshedilebilir mi?

soru 2 : kıdem tazminatı hakedermiyim?

saygılarımla

Sn Kılıç,
Kimsenin bilip bilmemesi çok önemli değil. fakat sizin yazım ve hitap tarzınız biraz sorun gibi.

sayın özlemkılıcc, bencede siz bir avukatla görüşün;
ayın 14 ü soru sormuşsunuz, muhasebeciler için en yoğun zaman ayın 10/20 si arasıdır. sorunuzu okumuşsa bile cevap vermeye vakti yoktur. bence böyle bir çıkış yapana kadar ayın 21 ini beklemiş olsaydın her türlü
sorunuza cevabı alırdınız.
ama bu saatten sonrada bilen olsa bile cevap yazarmı bilmiyorum, dediğiniz gibi bir avukatla görüşün.

yukarıdaki uslup hatam için özür diliyorum.
yanlış anlaşıldı biraz da sanırım.
çok üzgünüm. soru önemli değil cevap yazılmasa da olur.

sayın özlemkılıcc bu konuda çok fazla bilgim olmasada, yinede bildiğim kadarıyle, bu söylediklerinizi isbatlayabildiğiniz takdirde, geçerli bir fesih sebebeniz olmuş olur. noter kanalıyla mesai ücretlerinin eksik ödendiğinden dolayı 24/e ye göre iş akdinizi feshettiğinizi işyerine bildirirsiniz, daha sonrası ise çalıştığınız firmaya kalmış ya tazminatınızı öderler, yada size mahkeme yolu görünür. ancak dediğniz gibi aldığınız ücret üzerinden değilde asgari ücret üzerinden gösterildiğiniz için, alacağınız tazminatında işsiz kalmanıza değeceğini sanmıyorum. o yüzden işverenle 2 li ilişkiler içerisinde hakkınızı ararsanız sizin için daha iyi olacağı kanaatindeyim.

değerli alomaliye.com üyeleri

fesih işlemlerim tamamlandı. işverenimle anlaştık tüm haklarımı ödeyerek işverenim beni uğurladı. hem işyerime hemde sizlere teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.

saygılarımla