Kıdem ve ihbar tazminatı hk.

Mrblar

01.07.2010 tarihinde iş yerinden çıkışım verildi. Sadece çıkış bildirgesini imzaladım. Kıdem tazminatımın bir kısmını hala alamadım. Çıkış bildirgesindeki tarih ve SSK dan çıkışımın yapıldığı tarih 01.07.2010 ve önceden bildirilmemesine rağmen ihbar tazminatımı vermediler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına şikayette bulunmam yeterli midir? İhbar tazminatıda alabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim

İşe Giriş tarihim :16.09.2008
İşten Çıkarılış tarihim : 01.07.2010

Ynt: kıdem ve ihbar tazminatı

Hangi gerekçe ile işten çıkarıyorlar. siz neden bana ihbar tazminatını vermiyorsunuz dediğinizde aldığınız yanıt ne oldu

Ynt: kıdem ve ihbar tazminatı

vermezler güzel kardeşim vermezler işçiye gelince vermezler ama sen şikayet et mutlaka alırsın korkma cesur ol hakkını ara sakın bırakma

Ynt: Kıdem ve ihbar tazminatı hk.

aday ' Alıntı:
vermezler güzel kardeşim vermezler işçiye gelince vermezler ama sen şikayet et mutlaka alırsın korkma cesur ol hakkını ara sakın bırakma

Tek tarafı dinliyorsunuz şuan sadece, işverenlerin haksız olduklarına peşinen karar vermeyin.Ayrıca ciddi cevaplar veriniz lütfen.!

cetvel ' Alıntı:
Hangi gerekçe ile işten çıkarıyorlar. siz neden bana ihbar tazminatını vermiyorsunuz dediğinizde aldığınız yanıt ne oldu
+
Sizi işveren çıkardıysa, kıdem ve ihbar almanız gerekir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına şikayette bulunun, onlar çıkışların usulüne uygun olup olmadığına bakarlar, ancak şikayetten korkupta paranızı (alacağınızı) vermez iseler, mahkeme yoluna gitmeniz gerekebilir.!

fesih bildirimi 01.07.2010

16.09.2008 tarihinde itibaren çalışmakta olduğunuz ........... şirketindeki sözleşmeniz 4857 işkanunun 17. maddesi gereği 01.07.2010 tarihinde feshedilmiştir.Tarafına hak ettiğiniz kıdem tazminatız ödenecektir.

Şeklinde bir yazı ile çıkarıldım. Sorunda patronun oğlunun benim yerime kendi nişanlısını getirmek için benimle uğraşması, kaçıp gitmem için psikolojik baskı yapması ve bu baskıya dayanarak işi bırakmadım.Sonun patron oğlunun baskısına dayanamadı ve çıkışımı verdi.

Tazminatımı neden vermiyorsunuz diye değilde nezaman alabilirim şeklinde soru sorduğumda aldığım cevap; "Önce kendi ödemelerini en son planda benim ödemem olduğunu ne zaman paraları olursa ozaman ödeyeceklerini söylediler"

Burada işveren sizi işten çıkarmış açık açık.Çalışma süreniz biryıldan fazla olduğu için kıdem tazminatının yanında ihbar tazminatı da vermeliler.
Kıdem ve ihbar tazminatını alamayacağınızı düşünüyorsanız, mahkemeye başvurmak zorundasınız.İşten çıkış tarihiniz itibari ile faizi ile tahsil edebilirsiniz.
Bir avukat ile görüşmenizi tavsiye ederim.

Verdiğiniz bilgiler ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.