Kıdem Ve İhbar Tazminatı

merhabalar yeni üye oldum... 2 yıldır özel bir şirkette teknik ofis mühendisi olarak çalışmaktayım.askerlik durumum var çıkmam gerekecek.. çıkış günümden ne kadar önce patrona haber vermeliyim ? kıdem ve ihbar tazminatlarını okudum biraz ama eksiğim bu konuda.. sanırım ihbar tazminatı alamayacağım..? bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

İşverene makul bir süre içersinde haber vermeniz doğru olur. (1-2 ay önce). İhbar tazminatı hakkınız yoktur. Kıdem tazminatını askerlik kararını alınca işverene belgeyi verir hak kazanırsınız.

Sn nguroy un dediklerine ek olarak söylemek isterim ki askerlik durumu sözkonusuyken ihbar tazminatı hakkınız olmadığı gibi şu kadar gün önceden işverene bildirilmelidir diye bir kural da yok. Fakat 2 yıldır birlikte çalıştığınız işvereninize saygı açısından ve etik kurallar açısından uygun olanı pat diye ben çıkıyorum dememenizdir. Buna göre uygun bir zaman önceden kendilerine bilgi vermenizdir. Askerlik durum belgesi mi sülüs mü neydi tam hatırlayamıyorum ama askerliğinizi nerede yapacağınız vs bilgilerin yer aldığı o evrak ile işvereninize ibrazda bulunup, kıdem tazminat hakkına sahip olursunuz.

Ayrıca çıkışınız yapıldıktan sonra işten ayrılış bildirgesinden bir surette siz isteyin. Askerlik sebebiyle ayrılıdığınız için askerliğiniz bitip döndükten sonra 1 ay içinde o evrakla işkura başvuruda bulunursunuz eğer işsizlik maaşı şartlarını yerine getirdiyseniz maaş bağlanır , en azından tekrar işe girene kadar mağdur olmazsınız.