Kira Başlangıcından Önceki Tarihte Şirket Kurulabilinir mi ?

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Firma Limited şirket
İşyeri kira kontratı düzenlenme tarihi 07.07.2015
Kira başlangıcı 01.08.2015
Firma vergi dairesinden kuruluşu kirası 01.08.2015 de başlamasına rağmen yapabilir mi?
Yani kira başlangıcı 01.08.2015 olan firma 07.07.2015 de aynı adreste kurulabilir mi?
Teşekkürler

Kira başlangıcı 01.08.2015 olursa firma 07.07.2015 hangi adreste kurulacak? Resmen 07/07/2015 tarihinde kiracı değilken!

Kira başlangıcı 01.08.2015 olursa firma 07.07.2015 hangi adreste kurulacak? Resmen 07/07/2015 tarihinde kiracı değilken!

:)
üstat mükellefe anlatamıyoruz Emlakçı kurulur diyormuş hatta böyle 15-20 kontrat yapmış ve şirketler kurulmuş
Ne yapalım böyle saçmalıklarla uğraşıyoruz malesef

sayın serhanserhan
Maalesef ki kurulabiliyor. Saçma olabilir ama ben öle bir ltd.şti. kurdum. Kuruluş tescilinde sıkıntı çıkmıyor ancak yoklama açısından sıkıntı çıkıyor. Benim kurduğum firmada arada 3 gün gibi bir fark vardı ama kontratın damga vergisini ödediğinde yoklama servisine geçirebilirsin evrakı. ancak gelecek olan yoklama memuruyla biraz ilgilenmeniz gerekecektir.

Kira Başlangıcından önceki tarihe şirket kurulabilir.
Kiranın ödenmeye başladığı tarih ile şirket kuruluş tarihinin paralel seyretmesi gerekmez.Burada önemli olan kira sözleşmesinin düzenlenme tarihidir.Yani işyeri tutulup sözleşmesi düzenlenmelidir.Gerçi ben kira tutarı ve mal sahibi belli olduktan sonra sözleşme henüz hazırlanmaksızın da çok işyeri açtım.(Nihayetinde HUKUKİ ŞART olarak sözleşmenin yazılı olarak hazırlanması da gerekmez,ki bu ayrı bir konu) Bunlar dışında sözleşme düzenlendikten sonra kira ödemelerinin hangi tarihte başlayacağı,pekte dairenin dikkat ettiği birşey değildir.
Hakeza damga vergisi hesaplaması bile,kiranın başlangıç tarihine göre değil,sözleşmenin düzenleniş tarihine göre hesaplanmaktadır.

Kira Başlangıcından önceki tarihe şirket kurulabilir.
Kiranın ödenmeye başladığı tarih ile şirket kuruluş tarihinin paralel seyretmesi gerekmez.Burada önemli olan kira sözleşmesinin düzenlenme tarihidir.Yani işyeri tutulup sözleşmesi düzenlenmelidir.Gerçi ben kira tutarı ve mal sahibi belli olduktan sonra sözleşme henüz hazırlanmaksızın da çok işyeri açtım.(Nihayetinde HUKUKİ ŞART olarak sözleşmenin yazılı olarak hazırlanması da gerekmez,ki bu ayrı bir konu) Bunlar dışında sözleşme düzenlendikten sonra kira ödemelerinin hangi tarihte başlayacağı,pekte dairenin dikkat ettiği birşey değildir.
Hakeza damga vergisi hesaplaması bile,kiranın başlangıç tarihine göre değil,sözleşmenin düzenleniş tarihine göre hesaplanmaktadır.

üstato zaman yoklamacı kira başlangıcını sorduğunda 20 gün sonraki tarih mi söylenecek? Pek anlayamadım?
Üstat aslında olmaması gereken durumlar yapılınca emlekçıda haklı olarak diğer smmm ler kurdu diyorlar ?? Ne yapalım biz doğruyu yaptırdık zor bela