Kira Stopajı ile ilgili...

Merhaba,

Emekli olduktan sonra kendime bir iş yaratıp evimden çalışmaya başladım.
Son çıkan kira ile ilgili kanuna göre stopaj ödemek zorundayım. Kiracı olduğum için ve kiraladığım evi mesken olarak kullanmamdan dolayı iş yeri için kira ödemiyorum fakat stopaj yatırmam gerekiyor.
Stopajı yatırmak tabii ki gerekiyordur fakat ben kiracısı olduğum evim için kendime ya da ev sahibine kiramı ödemeliyim?...
Kendime Kira ödesem ev sahibi değilim ve kira gelirim olduğu için birde vergi ödemem gerekecek, ev sahibine bu evi iş yeri diye kullanıyorum desem, ya kabul etmeyecek ya da kirayı artıracak ne yapmam gerekiyor. Şaşırdım kaldım. Lütfenbeni bu konuda aydınlatırmısınız?...

Şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: Kira Stopajı ile ilgili...

Peki evden yoklamayı nasıl yaptırdınız??. İşyeri açılışını nerde yaptınız?

İşe yeni başlıyorum... O nedenle daha iş yeri açılışı yapmadık.

O zaman bir han odasında ufak bir yer kiralayın. Başka türlü olmaz.

Mal sahibi ile hikayeden bir kontrat yapsanız ve açılışınızı yapsanız şu an için mal sahibinin haberi olmaz ama ilerde haberi olacaktır.Kendi kendiniz ile de kontrat yapamayacağınıza
göre

Bence eşiniz ile kendiniz arasında bir kontrat yapın 200 ytl evin bir odası için.

Eşiniz ile ilgili herhangi bir beyanname verme veya vergi ödeme durumu ile karşılaşmazsınız çünkü beyan sınırını geçmeyecektir.

Kontrat kimin üzerine bilmiyorum veya eşiniz varmı tabi ama Kontratın kimin üzerine olduğu farketmeyecektir.Onu soran olmayacaktır.