Teşekkür ederim HEYO81,fevkalade açıklayıcı olmuş.Tüm şıklarda örnek verilen 1000,1500 Tl gelirler aylık gelir olarak yorumladım.Ayrıca İŞYERİ KİRA GELİRİ ELDE EDEN TAM MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ başlığı altındaki 2nci maddede "basit usul mükellef kiracısı varsa ve birinden 1000 diğerinden 750 kira elde ediliyorsa beyanname verilir,yazıyor.Bu kiralar yıllık kira tutarları 12000 diğeri 9000 TL olacağından,2016 yılı kira matrahı 6300 Tl,yi geçmiş olduklarından,basit usulde kalabilirlermi,gerçek usul olup stopaj ödemeleri gerekmezmi?Kiraya veren olarak benim durum buna benzerdir.Tabiki kiraya veren olarak 29000 geçildiği için beyanname verilecektir.Stopajlardan dolayıda vergi tahakkuk etmeyecektir,diye söyleniyor ama şu an 3 kiracıda basit usulde olduklarından 2015 yılında ben gelir vergisi ödemiştim.2016 da maalesef böyle geçti,yeni öğrendiğim için ve 2017 Martta vereceğm 2016 beyannamesinde tahakkuk eden stopajları ödememiş oldukları halde beyannamede gösterip,tarafıma tahakkuk eden vergiden düşebilirmiyim?