Kısa Vadeli Sigorta Primleri Tehlike Sınıfları

Merhabalar,
Faaliyet (Nace) koduna göre tehlike sınıfımız II ve prim oranımız %1,5 ama bordro parametrelerimizde Tehlike sınıfı Alt olarak seçilmiş ve Kısa vadeli prim oranımız 1,3 olarak ödeniyor ama neye göre Alt,Üst,normal seçildiğini bilmek isityorum.Acaba eksik bir ödeme mi yapıyorum.:confused:Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhabalar,
Faaliyet (Nace) koduna göre tehlike sınıfımız II ve prim oranımız %1,5 ama bordro parametrelerimizde Tehlike sınıfı Alt olarak seçilmiş ve Kısa vadeli prim oranımız 1,3 olarak ödeniyor ama neye göre Alt,Üst,normal seçildiğini bilmek isityorum.Acaba eksik bir ödeme mi yapıyorum.:confused:Yardımlarınız için teşekkür ederim.

[TABLE="width: 893"]
[TR]
[TD="colspan: 7, align: justify"]Dereceleme işlemleri[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 7, align: justify"]MADDE 11 – (1) Kurum, her yıl yapacağı hesaplamalar ile dereceleme hesabının yapıldığı yıldan önceki 3 takvim yılı içinde aynı işkolunda kırkbin ve daha fazla gün için sigorta primi tahakkuk ettirmiş olan işyerlerini derecelemeye tabi tutar.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

K.V.S.K.Prim Tarifesi ile ilgili bakanlar kurulu kararı var. Aşağıda linkini paylaştım.
Özellikle 10 ve 11. maddelere göz atarsanız neye göre alt-orta-üst derecelemesi yapıldığından söz ediliyor.
prim tarife cetveli