fonradar

Kişisel borçum ve yeni kurulacak şirketin başına gelebilecekler

Üyelik
6 Haz 2012
Mesajlar
1
Kişisel bazı banka borçlarım var şuan için bunları kapatmam imkansız bir şirket kurmak istiyorum ve tabi işlerimi düzene soktuktan sonra borçlarımı ödeyip temizleyeceğim fakat bir soru işareti var kafamda şimdi yeni bir şirket kurarsam bu şirkettin benim kişisel borçlarımdan dolayı bir sorumluluğu olurmu birde ben ortak bir şirket kurmak istiyorum bu kurulacak şirketten benim borçlarımdan dolayı ortağımın başı ağrırmı?
:-\
yada bu durumda şahıs şirketi mi kurmalıyım yoksa ltd. mi? bu borçlardan dolayı başımızın ağrımaması ve iş yapabilmemiz için sonuçta işlerimi düzeltince bu borçları zaten bizzat ödeyip bu beladan kurtulmak benimde en büyük arzum bilen birisi bu konuda beni aydınlatırsa çok minnettar olurum. teşekkürler.
 
Ynt: Kişisel borçum ve yeni kurulacak şirketin başına gelebilecekler

Arkadaşlar, yeni başladığım işyerinde, birçok işçinin bu şekilde icralık dosyaları var ve patron da bıkmış bu durumdan. "Tebligat geldiğinde almayın, yoksa sorumluluk bize geçiyor, kendileri ödesinler borçlarını" gibi söylemlerde bulunuyor. Zarf geldiğinde işçi için olduğu belli olmuyor gerçi ama, bunu almama gibi bir durum olabilir mi? Bir şekilde almasak bile adresimiz belli, muhtarlığa teslim edecekler sonuçta. Biz bununla ilgilenmiyoruz deme şansımız var mı sonuçta? Ya da bunun başka bir yolu?
 
Ynt: Kişisel borçum ve yeni kurulacak şirketin başına gelebilecekler

Kişisel borçlarınız var ise kesinlikle şahıs şirketi kurmanızı tavsiye etmem. Çünkü şahıs şirketinde yine siz sorumlu olacaksınız, ama şirket kurduğunuzda ortaya belli bir sermaye koymanız gerekiyor, dolayısıyla koyulan sermaye artık size ait değil, YTTK na göre de şirket sizin de olsa borçlanmanız artık yasak. Dolayısıyla şirket kurmanız bu anlamda daha uygun gibi görünüyor.




İcralık olan işçilerin tebligatlarını alma zorunluluğunuz yok ama dönüp dolaşıp yine size gönderilecektir. Zaten genelde de yazılar işverene gelir ve borcun bir kısmını alacaklıya kalan kısmını işçiye ödenmesi gerektiğini belirten bir yazı gelecektir.
 

Benzer konular

Üst