Kişişel Veri Kanunu

Teşekkür ederiz.
İşyeri işe giriş, hukuki bir iş ilişkisine(sözleşmeye)bağlı olduğundan/olacağından, "Kişisel verilerin işlenme şartları"başlığı altında düzenlenen,M.5/(2)c alt bendine göre gerekmez düşüncesindeyim ama sözleşme ve sgk işlemleri dışında vede sözleşme hükümleri haricinde,işyerine ilişkin bazı durumlarda işveren tarafından kullanılmasında işçinin açık rızası aranmalı mı,bilmiyorum,zamanla netleşecek.
 
Son düzenleme:
iyide vergi konusunda bilgi aktarma muafken sgk bilgi aktarmış olacağız bu ne olacak???
 
Madde 5/2 c'ye göre yapılan tüm bildirimler usule uygun oluyor. Yalnız danışmanlık şirketlerinin özgeçmiş şirketlerle paylaşması ne olacak işte bu ilginç.
 
Sözleşme ve sözleşmeye bağlı işlemlerin ifasında,vergi daireleri,sgk merkezleri,icra daireleri vs. Sorun olmayacağı düşüncesindeyim.
 
Aklıma takılanlar;
Sgk işyeri dosyası vs için işveren kimlik bilgilerini kendi prog. kaydediyoruz. SUÇ???
İşe giren sigortalıların kimlik bilgilerini kaydediyoruz. SUÇ???
Prog. LUCA gibi ise veri aktarıyoruz. SUÇ???
Eğer program yedeğini bulut vb dış kaynakta yapıyoruzsak. SUÇ???
BaBs için noterler birliği vs yerlerden sorgulama yapıyoruz. SUÇ???
Türmob sözleşme girişinde mük TC vs bilgilerini giriyoruz. SUÇ???
Bilgisayar ortamında kayıt yapanlar (sahıs firmalarında) TC-Ad-Soyad bilgilerini kaydediliyor. SUÇ???
E-ft entegratörlere (sahıs firmarında) TC-Ad-Soyad bilgileri mecburen aktarılıyor. SUÇ???
felaket tellalı oldum ama kusura bakmayın.
 
Son düzenleme:
Olurmu sn.merkür2 siz ihtiyatlı davranıp ihtimalleri gündeme getiriyorsunuz,söylediklerinizi peşinen reddetmek yanlış olur ama şahsi düşüncem yukarıda dediğim gibi ayrıca iş sözleşmelerinde, bu sözleşmeye bağlı olarak ve mevzuat gereği işçinin kişisel verilerinin kullanımı ile ilgili hükümler kurmakta uygun olabilir.
 
Ne kullandığımız işletim sisteminin nede diğer prog. içinde veri hırsızlığı yapan gizli yazılımların olup olmadığını hiç birimiz ne bilebiliriz ne kontrol edebiliriz. Hiç suçumuz olmasa dahi, bir gün birisinin şikayeti üzerine sorguya götürülme, sistemlerimizin incelenmeye alınma riski var. Kısaca devlet bilgi çaldırır (internette açık açık görülebilen nüfus cüzdan/adres verileri) kabak bizim başımıza...
 
Haklısınız, olmaz da değil(Allah göstermesin)
isg kanununda mı yoksa yönetmeliklerin birinde mi,tam hatırlamıyorum " işveren her türlü önlemi alır veya almak zorundadır."şeklinde bir ibare vardı,burada da benzer durum sözkonusu ve dediğiniz gibi de ihtimal ve risk doğabilir,eğer doğar ise işveren ne kadar önlem alırsa alsın,İşin teknolojik kısmınndan anlamam ama üst düzey korumaya rağmen,teknolojik hırsızlık durumu olursa,hukuken "önlenemezlik"gibi bir durum dikkate alınır mı,alınır da da işveren veya bu konuda ki görevlinin sorumluluğu kalkmasa da kusur oranı düşer mi bilmiyorum,artık takdir mahkemenin...
 
Üst