Kısmi süreli çalışma hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan evremm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Geçtiğimiz ay bir işe giriş işlemi yaptım ama giriş bildirgesinde kısmi süreli çalışması var mı kısmına hayır diyerek. Ancak şimdi işveren, işçisini 15 gün çalıştıracağını söylüyor. Yapmam gereken;
1) Bir puantaj defteri tutup, eksik gün nedenine de puantaj kayıtları mı demek?
2) Yoksa kısmi süreli iş sözleşmesi düzenleyip, eksik gün nedenine de kısmi istihdam diyerek, EK10'a iş sözleşmesini mi eklemek?

Ynt: Kısmi süreli çalışma hk.

-Bir dilekçe ile durumu bildirip işe giriş bildirgesindeki durumun düzeltilmesini isteyebilirsin.
-Bugün itibari ile çıkışını verip, öncesini tam/30 gün gösterirsin.Yarına da giriş yaparsın, doğru şekil ile.
-Riski göze alıp, sözleşme yaparak ek-10 vererek işlemlere devam etmek.

- Kuruma dilekçe verip düzeltme istersem, kurum işveren servisinde durum incelenir, art niyet var mı diye bakılır diyor.
- İşçilerin çıkışını yapamam, teşvikten yararlanıyorlar:(
- Risk almak da istemiyorum. Sonra mükelleflerle uğraşması zor...

Ben puantaj tutmaya karar verdim. Kısmi süreli sözleşmemi yapıcam ama kuruma bildirmeden. Ne dersiniz?

arkadaşlar zaten ek 10 bildirgesi veriyor olmak sürekli risk altında olmak demektir. Yarın öbürgün inceleme olduğunda sgk ek 10 kabul etmiyorum eksik beyan ettiğiniz günleri bildirin diyebilir bu durumlada karşı karşıyayız
uygulamada oldumu derseniz bilmiyorum ama heran sözkonusu.
bence olayı fazla uzatmadan kısmı süreli çalıştırarak ek 10 verin derim

Puantajda da sözleşme yapmak zorundasın.Puantaj listesi ile birlikte sözleşmeyi de ek-10 ekinde kuruma vermek zorundasın.
Yani puantajlı olması ile kısmi süreli sözleşmeli olması arasında bir fark olmadığını düşünüyorum.Çünkü puantajda bir nevi kısmi süreli sözleşme gerektirir.

Yine de siz bilirsiniz.
Kolay gelsin.