personel maaş programı

Kısmi yaşlılık aylığı ile ilgili

Ynt: Kısmi yaşlılık aylığı ile ilgili

Sayın Sezer, çok teşekkür ederim, bu bilgiler gerçekten bana çok yardımcı oldu. İlgi gösterip cevap yazan tüm forum üyelerine de teşekkür ederim. Foruma yeni üye oldum ve İş Hukuku gibi diğer başlıkları da yakından takip edeceğim. Saygılar...

s.a size bir sorum olacaktı babam 1954 dogumlu 1981 yılında ilk sigortasını yaptırmış toplam da 1250 gün primi ödenmiş 20 ay askerlik yapmış ve ayrıca tek seferde olmak üzere toplamda üç yıla yakın yurtdışında sigortasız çalışmış ne yapmamız gerekiyor yardımcı olabilrseniz sevinirim selametle

SELAMETLE ' Alıntı:
s.a size bir sorum olacaktı babam 1954 dogumlu 1981 yılında ilk sigortasını yaptırmış toplam da 1250 gün primi ödenmiş 20 ay askerlik yapmış ve ayrıca tek seferde olmak üzere toplamda üç yıla yakın yurtdışında sigortasız çalışmış ne yapmamız gerekiyor yardımcı olabilrseniz sevinirim selametle

Ssk kapsamında 1750 gün prim ödemesi yapıp askerlik borçlanması da yaparsa, 3600 günü doldurur ve emekli olur

Merhabalar, adım ayşe duru, 53 yaşında ev hanımıyım. kasım 1957 doğumluyum. Derdime yardımcı olucağınıza inanıyorum. 2001 de SSK dan isteğe bağlı sigortalı oldum. 2008dede bağkura isteğe bağlıya devam ettim. SSKdan 3600 günle 15 yıl şartıyla kısmi yaşlılıktan emekli olabilirim diye biliyordum. SGkya isteğe bağlıyı kapatmaya gittiğimde bana SSKdan 25 yıl ve 4500 gün pirim şartıyla emekli olabilirsiniz dediler. Çaresizim. En kısa nasıl emekli olabilirim. Ödediğim bütün primler boşamı gitti. 2001 den önce 2 doğum yaptım onları borçlansam olmazmı? Lütfen yardım edin.

freshwind ' Alıntı:
Merhabalar, adım ayşe duru, 53 yaşında ev hanımıyım. kasım 1957 doğumluyum. Derdime yardımcı olucağınıza inanıyorum. 2001 de SSK dan isteğe bağlı sigortalı oldum. 2008dede bağkura isteğe bağlıya devam ettim. SSKdan 3600 günle 15 yıl şartıyla kısmi yaşlılıktan emekli olabilirim diye biliyordum. SGkya isteğe bağlıyı kapatmaya gittiğimde bana SSKdan 25 yıl ve 4500 gün pirim şartıyla emekli olabilirsiniz dediler. Çaresizim. En kısa nasıl emekli olabilirim. Ödediğim bütün primler boşamı gitti. 2001 den önce 2 doğum yaptım onları borçlansam olmazmı? Lütfen yardım edin.
SGK'nın verdiği bilgi doğru. 2026 Kasım ayında 4500 gün sayısını doldurarak emekli olabilirsiniz. Eksik olan günlerinizi İsteğe Bağlı ödeme ile tamamlamayın. Böyle bir durumda Bağ-Kur kapsamına geçmiş olursunuz. 2008 Ekim ayından itibaren isteğe bağlı ödemelerinizin toplamı 3,5 yılı geçmemeli. 2001 yılından önce yaptığınız doğumlar için borçlanmanız mümkün değil.