fonradar

Kısmi Zamanlı Öğrenci + Sorumlu Müdürlük

Üyelik
4 Şub 2013
Mesajlar
1
Konum
edirne
Merhabalar

birkaç yeri telefonla arayıp da cevap bulamadığım sorunumu bir de buraya yazmak istedim.

Şuanda yüksek lisans yapmakta (kimya) olup aynı zamanda kısmi zamanlı statüsünde (fen fakültesinde) çalışmaktayım.(ayda 60 saati geçmeyecek şekilde)

200-250 tl arası bir ücret almaktayım. Bir yandan kaza sigortam ödenmekte.

Bir arkadaşımın dediğine göre bir yandan da gıda/ilaç/vs. sektöründe (örneğin bir restorantta) herhangi bir özel şirkette sorumlu müdürlük yapabiliyormuşum. Bana verecekleri ücret takriben aynı olacak ve emeklilik primlerim de ödenecekmiş.

Alo 170'e danıştığımda aynı anda bu iki yerde çalışmamda bir sakınca olmadığını fakat bu sorumlu müdürlük işine başladığımda kısmi zamanlı statümün ilk çalıştığım iş yerimce feshedilip edilmeyeceğini onlara danışmam gerektiğini söylediler.. Konuştuğumda ise pek net bir cevap alamadım.

kaza sigortamın ilk iş yerimce ödenmesi diğer işimdeki emeklilik primlerimin ödenmesine engel midir sizce.. aynı anda iki yerde de sigortalı gözükmüş olmamak için soruyorum. Ona göre bu işe başvuruda bulunacağım.

teşekkürler.
 
kısmi zamanlı çalışmada çalıştığınız aylık toplam saat / 7,5 formülüne göre kaç gün çıkıyorsa (tam sayıya üste tamamlayarak) ssk. gününüz hesaplanır ve o kadar günlük ssk yatırılır. yatan ssk sağlık sigortası ve emeklilik primi içerir. başka bir işte çalışmazsanız kalan genel sağlık sigortası primini gelir testi yaptırarak ödeyeceğiniz rakamı tespit ettirerek siz ödersiniz, bu zorunludur. Kalan emeklilik primlerinizi de ödemek isterseniz isteğe bağlı olarak ödeyebilirsiniz.

ikinci bir parttime işte çalışmanız durumunda orda da yukardaki formüle göre belli sayıda gün ssk adınıza yatacaktır. bunların toplamının ay içinde 30 gün olması durumunda hem emeklilik hem sağlık primleriniz eksiksiz ödenmiş olur, eksik kalan günlerin genel sağlık sigorta primini tamamlamanız zorunlu, emeklilik primlerini tamamlamanız isteğe bağlı bir tercihtir.

ikinci işinizde adınıza 30 günlük prim yatacaksa (ki takriben aynı ücret dediğinize göre muhtemelen o da parttime yatacak) birinci işten yatan primleriniz ssk tarafından dikkate alınmaz 30 günden fazla prim yattığı için, ayrıca aynı anda 2 işte fiilen çalışmayacağınızı, gerektiğinde bununla ilgili de izahat vermeniz gerekebileceğini göz önünde bulundurmalısınız.
 
sn.smmm-ankara-nın düşüncelerine katılıyorum.
Ek-2 nci işyerinde, kısmi süreli iş sözleşmesi kapsamında "sorumlu müdür"olarak çalışmanız,bu işyeri ile sizin aranızda kalan bir durumdur,1 nci işyerini ilgilendirmez,çünkü 2 nci işyerinde yine kısmi süreli olarak çalışacaksınız,bu noktada sorun sizin işyerinde olmadığınız zamanlarda-hallerde doğacak sorumluluğun ne şekilde telafi edileceği-giderileceği noktasında toplanır,bu da sizinle 2nci işyeri arasında kalan bir durumdur(1 nci işyerinde tam zamanlı çalışanların,sözleşme de hüküm yoksa 2 nci işyerine başlamazdan önce 1 nci işyerinden muvafakat almaları gerekir)
Ancak,aynı iş kapsamında 1 nci işyeriyle yaptığınız sözleşme de" rekabet yasağı"anlamında, 2 nci işyerinde çalışmıyacağınıza dair hüküm varsa ve 1 nci işyeri de bu durumdan menfi olarak etkilenecek ise 2 nci işyerinde çalışamazsınız,mümkünse bunun içinde 1 nci işyerinden muvafakat almanız gerekir,alamazsanız yine çalışamazsınız,isterse zarara uğradığını 1 nci işveren tespit ettirir ise bunun tazmini yoluna gidebilir.
 

Benzer konular

Üst