fonradar

Köfte, Hamburger, Pişmiş Döner vb. Ürünlerin Toptan Tesliminde Kdv ?

SB

Üyelik
2 Şub 2006
Mesajlar
77
Konum
İSTANBUL
Merhaba,
Son çıkarılan BKK ile yapılan düzenlemede, TGTC'nin 16 no.lu fasılında yer alan Köfte, Hamburger, pişmiş döner vb. ürünlerin tesliminde KDV oranı % 8 olarak belirtilmiş. Ancak Bazı firmalar bu ürünlerin Toptan tesliminde KDV yi % 1 uygulayıp Fatura kestiklerini duydum. KDV sirküler taslağında da Toptan teslimleri için % 1 olacağı şeklinde bir şey göremedim.
Toptan teslimde % 1 uygulaması doğrumu dur.?
 
Ynt: Köfte, Hamburger, pişmiş döner vb. ürünlerin Toptan tesliminde KDV ?

M_Schumacher ' Alıntı:
Merhaba,

01/01/2008 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRENLER

KDV Oranı % 8 Olan Mal ve Hizmetler:


Gazino, açık hava gazinosu, bar, dans salonu, diskotek, pavyon, taverna, birahane, kokteyl salonu ve benzeri yerler hariç olmak üzere kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, yemeği pakette satan veya diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler, lokanta, içkili lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde verilen hizmetler (bu yerlerde verilen hizmetlerin alkollü içeceklere isabet eden kısmı hariç)
 
Ynt: Köfte, Hamburger, Pişmiş Döner vb. Ürünlerin Toptan Tesliminde Kdv ?

Günaydın,
Cevabınıza teşekkür ederim. Ancak benim öğrenmek istediğim nihai tüketiciye yapılan teslimler değil. Üreticiden Toptan Gıda Tic. yapanlara ve Toptan Gıda Tic. yapan firmalardan diğer firmalara veya Lokanta, Büfe gibi işletmelere yapılan Toptan teslimlerde bazı Firmlalar % 1 KDV li fatura kesiyorlar bu doğrumudur?
 
Ynt: Köfte, Hamburger, Pişmiş Döner vb. Ürünlerin Toptan Tesliminde Kdv ?

listedeki "et" kısmının yanındaki parantez içi hüküm olmasa idi toptanda olabilirdi. market gibi yerlerde satılan bu tip hazır pişmiş ürünlerde yeni listedeki "yemeği pakette satan" içime gire mi? ben tereddütlüyüm.
 
Üst