kontör Satışları ve KDV Beyanı

Üyelik
24 Haz 2006
Mesajlar
10
üstadlarım bir mükellefim ana dağıtıcı firma değil bizim mükellef ana dağıtıcı firmadan veya diğer firmalardan alıp bölgesel olarak ve internet ten oluşturduğu bayi sistemi üzerinden toptan ve perakende satış yapmaktadır. bunun için bizim toptan satışlarımızla alakalı kdv hesaplamamız gerekirmi? ayrıntılı anlatırsanız sevinirim.
 
Ynt: kontör Satışları ve KDV Beyanı

Anlattıklarınızdan bayii gibi çalışacağınızı anladım.Bununla ilgili kdv 85 nolu tebliğ var.

KDV GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO:85)

C. ÖZEL MATRAH ŞEKLİ UYGULAMASI

Katma Değer Vergisi Kanununun 23 üncü maddesinin (f) bendi hükmünün Maliye Bakanlığı?na verdiği yetkiye dayanarak, GSM operatör şirketleri tarafından sunulan cep telefonu konuşma hizmetlerinden faydalanmak üzere çıkarılan ön ödemeli hazır kartlar da dahil olmak üzere bütün telefon kartı ve jeton satışlarının özel matrah şekline göre vergilendirilmesi uygun görülmüştür. Buna göre, perakendeci bayiler tarafından yapılan telefon kartı ve jeton satışlarına ait katma değer vergisinin bayi karına isabet eden katma değer vergisini de ihtiva edecek şekilde perakendeci bayilere telefon kartı ve jeton teslimi yapan kuruluşlar tarafından beyan edilmesi gerekmektedir.

Bu durumda bayiler belirtilen kapsamdaki telefon kartı ve jeton satışları için ayrıca vergi hesaplamayacaklardır.

Öte yandan telefon kartı ve jeton satışları dahil bütün işlemleri özel matrah şekline göre vergilendirilenlerin katma değer vergisi mükellefiyeti tesis ettirmelerine gerek bulunmamaktadır.
 
Ynt: kontör Satışları ve KDV Beyanı

hayır bayi falan değiliz. sadece dağıtıcı firmalardan veya bizim gibi fiyasada oturmuş firmalardan kontör alıp oluşturduğumuz sistem sayesinde toptan ve perakede satış yapmaktayız. googlede ki parça kontör yazarsanız bize benzer firmalarla karşılaşırsınız.
 
Ynt: kontör Satışları ve KDV Beyanı

hiç kimseye bir bağlılığımız bulunmamaktadır ne türkcell ne vodafone nede aveaya biz hepsinin kontörlerini satmaktayız.
 
Ynt: kontör Satışları ve KDV Beyanı

sattığınız kontörlerde kdv bulunmamaktadır.Özel matrah şekline tabidir.
 
Üst