personel maaş programı

Kooperatif Başkanının Sigortalı Olması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan neslisah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

neslisah

Katkı Sunan Üye
faaliyette bulunan kooperatifimize kooperatif başkanımızı sigortalı olarak girişin yapıp ssklı olarak devam etmesi bir sorun teşkil edermi..

Ynt: kooperatif başkanının sigortalı olması

neslisah ' Alıntı:
faaliyette bulunan kooperatifimize kooperatif başkanımızı sigortalı olarak girişin yapıp ssklı olarak devam etmesi bir sorun teşkil edermi..

Başkanın hiç bir ticarı faaliyeti yok ise genel kurulda alınan kararda başkana verilecek maaş belli ise olur.

Ynt: Kooperatif Başkanının Sigortalı Olması

teşekkürler sayın zeki bey........peki yönetim kurulunun kararı yeterli olabilirmi bu durum için.......yoksa genel kurul şartmıdır...

merhaba
Kooperatifin ana sözleşmes de ve bundan önceki yapılan genel kurul toplantılarında başkanın ve yönemtim kurulu üyelerinin maaşın nasıl belirleneceği ne dair genel kurul kararı alınmamış ise
yönetim kurulu kararı ile alınabilir!

Bundan sonraki yapılacak genel kurul toplantısında başkanın ve yönetim kurulu üyelerinin almış bulunduğu kararları iptal ettirebilirler.
örneğin.
Genel kurul toplantılarında gündemde olmayan hususların görüşülmeyeceği, ancak kooperatife kayıtlı ortakların en az onda birinin, gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce yazılı teklifte bulunmaları halinde;

- Hesap tetkik komisyonu seçilmesi,
- Bilanço incelenmesinin ve ibranın geriye bırakılması,
- Çıkan veya çıkarılan ortaklar hakkında karar alınması,
- Genel kurulun yeni bir toplantıya çağrılması
- Kanun, anasözleşme ve iyi niyet esasları ile genel kurul kararlarına aykırı olduğu ileri sürülen yönetim kurulu kararlarının iptali,
- Yönetim kurulu üyeleri ile denetçilerin azli ve yerlerine yenilerinin seçilmesi,
gibil

cevaplarınız için teşekkür ederim...