Köşe yazarlarına ödenen paralar nasıl belgelendirilir?

ssk lı olmayan dergi ve gazetelere köşe yazısı yazan yazarlara ödenen paraları nasıl giderleştireceğiz. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

turizim organizasyon yapan bir işletme açılışında ne gibi özellikler var. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Ynt: Köşe yazarlarına ödenen paralar nasıl belgelendirilir?

yaseminyeşim ' Alıntı:
ssk lı olmayan dergi ve gazetelere köşe yazısı yazan yazarlara ödenen paraları nasıl giderleştireceğiz. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

turizim organizasyon yapan bir işletme açılışında ne gibi özellikler var. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

köşe yazarı vergi mükellefi değil ise gider pusulası ile giderleştirebilirsiniz.
turizm firmasının herhangi bir özelliği yok, normal vergi dairesi açılışı yapacaksınız. özellikli durumlar firma ile turizm bakanlığı arasında sertifika yönünden olabilir. onlarda firmanın sorunudur.

köşe yazarının yazıları süreklilik arz ediyor ise gider pusulası ile belgelendirmek doğru değildir, köşe yazarının mükelelf olması gerekmektedir

köşe yazarının mükellef olup olmaması gazeteyi bağlamaz. köşe yazarının sorumluluğudur. gazete gider olarak gösterebilmek için gider pusulası düzenler...