fonradar

Kota Uygulaması

Üyelik
27 Mar 2014
Mesajlar
23
Konum
İSTANBUL
KOTA UYGULAMASI HAKKINDA;
1- Bir muhasebe ofisinde kaç adet şirket, kaç adet şahıs bilanço defteri, kaç adet şahıs işletme defteri, kaç adet basit usul vergi mükellefi tutabileceğine vergi dairesi karar verecek. Örneğin; 10 tane şirket, 10 tane şahıs bilanço defteri, 40 tane şahıs işletme, 10 tane basit usul vergi mükellefi. Tabi bunun yanında aktif değerleri şu kadar satış toplamları bu kadar diye. Meslek mensubu bilecek ki bu rakamları geçtiği zaman işi bırakacak ve iyi mükellefler yoluna devam edecek. Diğerlerini ya başka meslek mensuplarına gönderecek ya da bırakacak. Yanında normal işçi çalıştırana şu kadar, smmm stajyeri çalıştırana şu kadar, smmm çalıştırana şu kadar daha hak veriyoruz diyecek.
2- Smmm stajyeri çalıştıran veya smmm çalıştıran bilecek ki bunların kendisine bir maliyeti olacak. Hepsine asgari ücret getirilecek. Maaşları bankadan ödeme zorunluluğu getirilecek. SGK, Vergi, Personel maliyetleri artırılacak.
3- Yıllık Satış, Aktif toplamları olan şirketlere mali müşavir çalıştırma zorunluluğu getirilecek. Bağımlı çalışıp; Şirketlerde çalışanlara farklı, muhasebe ofisinde çalışan smmm lere farklı asgari ücret getirilecek.
4- Bütün belediyelerde avukat olduğu gibi mali müşavir çalıştırma zorunluluğu getirilecek.
5- Kota uygulamasında meslek mensupları değerlenecek, mükellefler artık müşavire ücret ödediği için gereksiz şeyler talep edemeyecek. Vergi mükellefi olduğu zaman mali müşavire ödemesi gereken bir ücret olacağını bilecek. Aynı kira, Bağ kur, SGK maliyeti gibi.
6- Kota uygulamasında işini iyi yapan maaşını düzgün ödeyen mükelleflerle devam edilip, İşini düzgün yapmayan mükellefle maaşını düzgün ödemeyen mükellefleri gönderebiliriz. Bu şekilde sistem hızlı işleyeceği için ofisini yeni açan arkadaşlarda sıkıntı çekmeden muhasebe ofisinde sistemini oturtabilirler. Aynı şekilde işini doğru düzgün yapan muhasebecilerde kıymeti daha fazla artar. Daha fazla açığa çıkar.
7- Vergi kaçaklarından dolayı (naylon fatura alan, kesen) meslek mensubu da sorumlu olacağından dolayı meslek mensupları bu tip mükellefleri almak istemeyecekler. Onlarda kendiliğinden düzelecekler.
8- Muhasebe ücretlerine bankadan ödeme zorunluluğu getirilecek. Vergi dairesi kaçak vergilerden dolayı meslek mensubunu da sorumlu tutacağından dolayı meslek mensubu bir nevi yarı memur yarı özel şekilde işleyeceği için. Tahsil edilemeyen ücretleri yıl sonunda 31.12 de bütün mükelleflere makbuz kesecek makbuzun bir tarafına tahsil edilemeyen ücretler gibi bir bölüm olacak. Bunu meslek mensubu kendi dosya memuruna götürüp dilekçe ekinde vergi dairesinden talep edecek. Mükellef vergi dairesine borçlanacak. Kapanış olan mükelleflerde de kapanış tarihi itibarı ile tahsil edilemeyen ücretler aynı şekilde vergi dairesinden talep edilecek. Meslek mensubu bilecek ki alamadığı ücret olmayacak. Mükelleften tahsil edemese bile vergi dairesinden talep edecek. Buda meslek mensubunu rahatlatacağından işini daha rahat daha huzurlu bir şekilde yapmasına neden olacaktır.
9- KDV oranı %8 e düşürülüp meslek mensupları KDV konusunda da rahatlatılması gerekir.
10- Aynı şekilde işlerini doğru düzgün yapmayan mükelleflerde işlerini toparlaması için vergi oranlarının düşürülüp, vergi oranları düştükten sonra yine işlerini düzgün yapmayan mükelleflere ağır para cezaları kesilmesi gerekir.
 

Benzer konular

Üst