Kovdurmanın Taktikleri :)

MyfateYou

Katkı Sunan Üye
Bir işci kendisini iş yerinden nasıl kovdurur kovdursunki kıdem ve ihbar tazminatı felan alsın

Kendim için söyliyorum :)

Çünkü geleçeğim olmayan bir firmada calısıyorum abudik kubidik iş yaptırıyorlar öğrendiklerini de unutuyorsun

Ynt: Kovdurmanın Taktikleri :)

BayramBjk ' Alıntı:
Bir işci kendisini iş yerinden nasıl kovdurur kovdursunki kıdem ve ihbar tazminatı felan alsın

Çünkü geleçeğim olmayan bir firmada calısıyorum abudik kubidik iş yaptırıyorlar öğrendiklerini de unutuyorsun
O abidik gubidik işleri ağırlaştırabilirsin, seni işten çıkartırlar, yaptığı iş yavaş gerekçesini sunalar, gerçekten yavaş olup olmadığının tespiti falan gerekir uzun iş alırsın kıdemi.

kanunkaide ' Alıntı:
BayramBjk ' Alıntı:

O abidik gubidik işleri ağırlaştırabilirsin, seni işten çıkartırlar, yaptığı iş yavaş gerekçesini sunalar, gerçekten yavaş olup olmadığının tespiti falan gerekir uzun iş alırsın kıdemi.

Yok onu da yapmıyorlar mesai bırakıyorlar illahi kendi cıkman gerekicek onlar vurdum duymazlar

Şener Şen diyor ya 'Kovmiyirem ulen kovmiyirem' : )

Bana göre kovulmanızı gerektirecek sebeplerin hepsi işvereni haklı gösterecektir ve oyunu kuralına göre oynayacaklardır .Siz uyanıksanız işveren sizden daha uyanık unutmayın

işten çıkış bildirgenizi eğer siz gönderme şansına sahipseniz, 04 kodunu seçip o şekilde gönderin, sonra istediğinizi yapın, işi kendinizde bıraksanız, size ihtarnamede çekseler... sizin çalışma bakanlığına şikayetiniz sonucu hem ihbar hemde kıdem tazminatını ödemek zorunda kalacaktır..

İrem35 ' Alıntı:
işten çıkış bildirgenizi eğer siz gönderme şansına sahipseniz, 04 kodunu seçip o şekilde gönderin, sonra istediğinizi yapın, işi kendinizde bıraksanız, size ihtarnamede çekseler... sizin çalışma bakanlığına şikayetiniz sonucu hem ihbar hemde kıdem tazminatını ödemek zorunda kalacaktır..

haklı bir kazanç olmaz ama

Bu şirkete girdiğime bin pişman oldum
Dışardan baktığınız zaman büyük firma ama içine girdiğiniz zaman pişman olucağınız firma
İşden çıkış bildirgemi benim gönderme imkanım yok maalesef firmanında personellerle ilgilenen departmanı var
Varya bir de A.Ş. firması olucak he :)
Bu gidişle kendim istifa edicem

BayramBjk ' Alıntı:
Bu şirkete girdiğime bin pişman oldum
Dışardan baktığınız zaman büyük firma ama içine girdiğiniz zaman pişman olucağınız firma
İşden çıkış bildirgemi benim gönderme imkanım yok maalesef firmanında personellerle ilgilenen departmanı var
Varya bir de A.Ş. firması olucak he :)
Bu gidişle kendim istifa edicem

Bayram Bey İsterseniz Ben Sizin Şirkete Telefon Açıp Olumsuz Referans Vereyim, Daha Önce Yanımızda Çalışmıştı Falan Derim

Tabi Siz İsterseniz
Bi Faydası Dokunacaksa Yardıma Hazırım Bayram Bey

marbling ' Alıntı:
İrem35 ' Alıntı:

haklı bir kazanç olmaz ama

zaten bu açılan konu ile ilgili ne desek haklı bir sebeb bulamayız ;)

O zaman her daim patronlar haklı işciler mahkum :)
Olumsuz refarans vermek işe yaramaz cunkı daha once calıstığım yeri aradılar
Kaderimse cekerim olmadı basar giderim :)

denetçi ' Alıntı:
Şener Şen kovmiyirem diyorsa bu iş zor kardeş :)

Kemal Sunal ve Şener Şen büyük üstatlar..
Hala filmlerini izliyorum ve hayatta da karşılaşıyoruz onların durumlarıyla : )
En azından kendi açımdan öyle sizi bilmem..

Bir sonraki işinde ama buradan referans isteyecekler, bence sen iş ara bulunca da istifa et kıdemin çok yüksek değilse

mesai ödemeleriniz bordronuza yansıtılarak yapılıyor mu? ssk primleriniz aldığınız ücret üzerinden ödeniyormu? normal mesai saatleriniz haftalık 45 saati aşıyor mu? bu tarz uygulamalarda eğer aksaklık varsa işyerine bu hususta ihbar çekin. düzeltilmesi için aksi takdirde iş sözleşmemi tek taraflı olarak haklı nedenle fesh edeceğim diyin ve bekleyin.

Hiç boşuna kafa yormayın. Tek bir yolu var patronunuz buna asla karşı koymaz. Bırak kovmayı yüzünü görmek istemez

Kaç yıldır bu işte çalışıyorsunuz Sayın Bayrambjk,tazminatınızı hesaplattınız mı?Her şey istediğiniz gibi olsa ne kadar para almayı umuyorsunuz?Kendimi kovdurayım tazmnatımı alayım diye bir şey yok.Firma öyle bir işten çıkarma sebebi koyar ki,bırak para almayı borçlu bile kalabilirsiniz.yol yakınken gidin yönetimle görüşün,pozisyonunuzdan ve huzursuzluğunuzdan bahsedin.Bir nabız yoklayın bakalım.Sizin hakkınızda düşünceleri neler?Acaba neden size söylediğiniz tarzda iş yaptırıyorlar bunu bilmek lazım.Siz mi kapasitenizin altında çalışıyorsunuz yoksa işyerimi kötü niyetli.Bilgileriniz var da kendinizi gösterecek ortamı mı oluşturamıyorsunuz veya yakalayamıyorsunuz?.Bunları oturup değerlendirmeniz lazım.Belki ellerinin altında bir cevher var farkında değiller.Farkında olmaları için ne yapıyorsunuz? Eğer gereksiz bir personel olsaydınız çoktan işinize son verilmişti zaten.Çalışıyorsunuz,eminim ücretinizi de alıyorsunuzdur.O zaman gerekli bir personelsiniz.Bulunduğunuz departman,bölüm her ne ise,belki o bölümün adamı değilsiniz. İşte bunu yönetime hissettirmeniz lazım.Kıdemin süreniz kısa ise işyerinden de gelecek göremiyorsanız yol yakınken ayrılın.Kalmak iyi olur,burada yükselirim diyorsanız da ona göre çalışır kendiniz gösterirsiniz.
Şimdilik söyleyeceğim bunlardır,saygılar.

İşe 2009 Nisan ayında başladım işte kıdem ihbar toplam 2000 tl küsür felan tutuyor burada yükselme posizyonu yok hep sabitsin bay-bayan ayrımcılığı var SMMM stajer bayan arkadas var 100 kasanın nasıl calısıcağını bilmiyordu bayan arkadasa ben öğrettim bir posizyon acığı vardı onu aldılar onu oraya alan kişi de şef kusura bakmayın ama bayanları cok tutuyor o yüzden o posizyonu kaybettim
O günden sonra benim çalışma zevkimi kırdılar zor durumda kaldıkları zaman canım cicimli konusuyorlar bana işleri bitirincede dışlıyorlar bende artık işi yavaşlatıcam ama yine de zamanında bitiricem işleri
Dün şef bana 2 defa uyarı cekti uyarı sebebi ise muhasebe kaydı az yapıyorsun diye ama inaninki joker gibi bir elamanım her yerde yardımcı oluyorum muhasebe departmandaki arkadaşlara artıkın kovsunlar diye bekliyorum bakalım