fonradar

Kredi kartı ile nakit çekim

Üyelik
6 May 2011
Mesajlar
41
Bir müşterimiz kredi kartı ile kendi şahsına ait alacağın tahsili için pos cihazından çekim yapmıştır. şimdi bu çekim karşılığında fatura alacaklı 3. kişiye fatura kesmemiz mi gerekir. Pos cihazı ile ilğili mal/hizmet karşılığı dışında çekim yapılması pos tefeciğine girmektedir. bu durumda karşılacagımız yaptırımlar nelerdir. Fatura kesmememiz durumunda kdv beyannamesi ile Pos bilgileri uyumsuz olacaktır. fatura kesmemiz durumunda ise kestiğimiz fatura SMİYB belge durumunda olacaktır. bu durumda yapılması gereken en mantıklı çözüm yolu ne olur. bu konuda ne yapabiliriz Firma sahibi Postan borçuna karşılık çekim yapmış ve alacagını tahsil etmiştir.
 
Ynt: kredi kartı ile nakit çekim

Maliyeyi anlattığınız olaya ikna edebilirseniz ne ala yoksa ftsız mal sattığınızdan gerekeni yapacaklardır.
 
Ynt: kredi kartı ile nakit çekim

g705 ' Alıntı:
Maliyeyi anlattığınız olaya ikna edebilirseniz ne ala yoksa ftsız mal sattığınızdan gerekeni yapacaklardır.

anlattığım şekilde gerçekleşmiş olay alacagına karşılık kredi kartından çekim yapmış fakat bu olayı maliye'ye nasıl inandırıcı gelebilir ki :))) adamın alacagı herhangi bir mal veya hizmet ve ya şatış karşılğı değil elden verdiği borç paranın tahsili herhanği bir kaydı mevcut değil.
 
Ynt: Kredi kartı ile nakit çekim

kesmeniz gerekmekte. aylık maliyenin sitesinde pos cihazlarından çekilen paraların toplamı yazmakta. ona uyumlu olmaz ise incelemeye girer.
 
Üst