Kredi kartı ile ödeme yapıldığında tahsilat makbuzu kesilir mi

Ynt: kredi kartı ile ödeme yapıldığında tahsilat makbuzu kesilir mi

Makbuza kart detayı verilerek evet.

mevzuata dair kesin hüküm var mı

Pardon? ne hükmü siz bir yere ödeme yaptığınız zaman makbuz vermiyorlarmı?
yada makbuz almadan ödeme yaparmısınız?

vatan bilgisayardan alışveriş yaptım kredi, kartı ile ödüyorum tahsilat makbuzu vermek istemediler uzun süre tartıştıktan sonra bir sefere mahsusu vereceklerini birdaha vermeyeceklerini söylediler
kanunun kredi kartı slibi taksilat makbuzu yerine geçer diyorlar bende makbuz almadan kesinlikle kabul etmiyoruz.

En doğru yöntem slipi makbuza eklemektir. Sizin tavrınız doğrudur.

tahsilat makbuzu kesilmesi hüküm varmı türk ticaret kanununda yoksa vatan bilgisayar ürün satmak istemiyor bu nedenle bana ne yapmam gerekiyor sizce
eger kanun maddesi varsa çıktı alır ibraz ederim ve ürün almak konusunda sorun kalmaz

Net olarak böyle bir hüküm yoktur ama teamül böyle.

Ynt: Kredi kartı ile ödeme yapıldığında tahsilat makbuzu kesilir mi

Bu tarz şirketler, sistemlerini, tüketici haklarını, kanun ve nizamlara uymayı vs vs henüz kurumsallaştıramadıkları için; ne söylesen anlamazlar.
Kanun nizam bilmez elemanları üç kuruşa oraya koyarlar, bol reklamla güvenilir marka imajı yaratırlar. Tüketici hakkı, müşteri memnuniyeti, kanunlara uyma umurlarında olmaz.Amaç nasıl kazıklarımdır.
Güya çok büyük şirket oldukları için muhatap bulmak çok zordur:) Çağrı merkeziyle uğraş, tüketici hakem heyeti vs vs vs.
Mesela buralardan alışveriş yapınca kişi adı semt deyip geçiyorlar. Ben nihai tüketici değilim diyorum kasiyer ne bilsin. Bunlar son geçici vergideki bilgileri yada BA BS yi nasıl dolduruyorlar merak ediyorum.
Ayrıca iade işleminde ben mükellef miyim değil miyim sormadan gider pusulası kesiveriyorlar.
Basit şehir içi nakliye mükellefi yolda irsaliyesine saat yazmadı diye, basıyorlar cezayı....
Vermediği hizmete fatura kesen mi ararsın, parayı yatırmadan fatura vermeyenini mi(hosting şirketleri)
Böyle henüz kurumsallaşamamış ama büyük firma görüntüsü veren çok şirket var. Özellikle teknoloji, telekominikasyon ve iletişimde...
Marka vermek doğru mu bilmem ama, yasal değilse silerim.
Vatan, Digitürk, superonline, smile adsl, hosting vs vs
Yabancı menşei li olanlarda Türkiye firmalarında kendi memleketlerinin kanunlarını uyguluyorlar.
Her biriyle hesap kitap üzerine anılarım oldu, ben bezdim.Artık alışveriş yapmıyorum onlardan.

Durduk yere sorunlu müşteri oluyorum ;D ;D

Ynt: Kredi kartı ile ödeme yapıldığında tahsilat makbuzu kesilir mi

Konunun herhangi bir dayanağı yok diye biliyorum ancak sonuçta kredi kartı ile ödeme yapsanız bile tahsilat makbuzu keserek, makbuzun üzerine kart numaranızı yazmalı, size vereceği kart slibini tahsilat makbuzunun üzerine ilave etmelidir.

Ancak çoğu perakende satış işi ile uğraşan işletmeler bunu böyle yapmıyor. Hatta ve hatta kapalı fatura kesiyor ve işlemi bitiriyor. Üzerine de kart numarasını v.s. hiç bir şey yazmıyor.