Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
arslan' Alıntı:benım sormak istedım kredı kartıyla alınan tıcarı mallar nasıl muhasebeleştırılır ? ve kredı kartaları her zaman şirket ortaklarına ait olmoyabılıyor.... arkadaşın veya bır başkasının...... herkese kolay gelsın
YELİZ' Alıntı:Sayın arslan
Şirket kredi kartıyla vadeli mal alımlarınızda;
-----------------/-----------------
153 Ticari mallar hesabına (borç )
320 Satıcılar Hesabı (alacak)
------------------/-----------------
320 Satıcılar Hesabı(borç)
300 .. Kredi Kartları Hesabı (alacak)
-----------------/--------------------
eğer mal alındığı anda aynı tarihte ödeme yapılıyorsa tek kayıtla yapabilirsiniz.
-------------------/-------------------
153 Ticari mallar hesabına (borç )
300 ...Kredi Kartları Hesabı (alacak)
-------------------/--------------------
-------------------/-------------------
153 Ticari mallar hesabına (xxxxx)
300 Kredi Kartları Hesabı (xxxxx)
-------------------/--------------------
sayın Başkan yorumumu sadece arkadaşın sorusuna göre yaptım bu konuda sizinle hemfikiriz arkadaşların açıklamalarını da okudum eğer şirket ortağı şahsi kredi kartıyla işlemin bedelini ödemişse ya da üçüncü bir şahısın kredi kartıyla işlemin bedeli ödenmişse 320 hesabı sözkonusu olabilir mi şirkete ait olmayan bir kartla işlem yapılmışsa 300 kredi kartları hesabı sözkonusu olabilir mi?arslan' Alıntı:benım sormak istedım kredı kartıyla alınan tıcarı mallar nasıl muhasebeleştırılır ? ve kredı kartaları her zaman şirket ortaklarına ait olmoyabılıyor.... arkadaşın veya bır başkasının...... herkese kolay gelsın