fonradar

Kredi Kartlı Satışların Kdv Beyannamesinde Nasıl Gösterileceği

a.yeşim

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Kas 2006
Mesajlar
197
merhaba;

Kredi kartlı satışların kdv beyannamesinin 45.satırında KDV dahil tutarın yazılmasıyla ilgili olarak 83 nolu K.D.V. Kanunu Genel Tebliğinde ilgili bir madde var, ancak 95 nolu KDV kanunu Genel Tebliği ile 83 nolu Tebliğ Tamamen kaldırılmıştır. Sorum; Kredili Satışların KDV beyannamesinin 45.satırına Dahil tutarın yazılmasıyla ilgili başka bir tebliğ varmı. Bana çok acil bu tebliğ nosu gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Ynt: Kredi Kartlı Satışların Kdv Beyannamesinde Nasıl Gösterileceği

Kredi kartlı teslimlerle ilgili açıklamaların yer aldığı başka bir genel tebliğ yok. KDV dahil tutarları ile yazın.

95'le, 83'ün dahilde işleme ve geçici kabul rejimi ile ilgili kısımlarının yürürlükten kaldırıldığını düşünüyorum.
 
Ynt: Kredi Kartlı Satışların Kdv Beyannamesinde Nasıl Gösterileceği

Merhaba ,

Burada Mb uyanık davranıyor. Kredi kartı ile tahsilatlar bölümüne dahil rakamı yazdırarak, mükellef sadece kredi kartıylamı alışveriş yapacak dedirtmekte. Aradaki rakam uyumsuz gözükmemesi açısından KDV rakamı kadar size hasılat yaptırmakta bu genel itibarla böyledir. Karşı görüş olabilir ama benim fikrim bu yönde.
 
Ynt: Kredi Kartlı Satışların Kdv Beyannamesinde Nasıl Gösterileceği

merhaba;

Sayın Ahmet Akca'nın da belirttiği gibi 95 nolu tebliğ ile 83 nolu tebliğin geçici kabul rejimine ilişkin kısımları yürürlükten kaldırılmış. İnceleme memurlarına dün 83 nolu genel tebliği ispat olarak götürdüm. Zira onlar hariç rakamın yazılması gerektiği konusunda görüş bildirmişlerdi. Ve bize matrah farkı çıkacağını söylemişlerdi. Bu tebliğle yaptığımız işlemin doğru olduğunu anlamış oldular.

İlgilenen arkadaşlara Çok teşekkür ederim.
iyi çalışmalar....
 
Üst