Kullanılmayan Hammeddelerin İmhası

elifbe

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 Ağu 2012
Mesajlar
311
Konum
istanbul
İşyerinde üretimi olmadığı için kullanılmayan koliler vardı. Bu koliler hurdacıya fatura karşılığı verildi. Bu kolilerin maliyet bedeli 30.000 TL kadar. Fatura ettiğimiz tutar ise 2.500 TL. Bu kolileri hammadde stoğumdan çıkarken direkt olarak maliyetlere mi atacağım, yoksa başka bir işlem mi yapmam gerekiyor? Teşekkürler, iyi çalışmalar.
 
Sayın elifbe, Keşke o kadar kolay olsaydı. Hurdacıya ver fatura kes gitsin. İlgili malzeme üretim için alınmış Hiç üretilme girmemişse hurdaya atmanız için Vergi dairesine bildirmeniz gerekiyordu.
 
Hurdaya üretim artıkları kırpıntılar verilir.Hiç bir firma yeni malzemesini geçerli ürün ise hurdaya vermez günü geçmişse olabilir.Çok verimsiz bir işletmecilik olmuş idare işletmelerin vergi payı ile ortağıdır basiretli bir tüccar gibi yönetim ister.
Yeni malzeme alındığı yere iade edilir veya benzer sektörlerde çalışanlara verilir ve kullanılacak kadar az az alınır.Kırpıntıların verilmesi kabul edilebilir bir işlemdir.Yeni malzemeler geçerli ve piyasada kullanılan bir malsa bu kadar değer düğüklüğü kabul edilemez.Bu tip ürünler vergi dairesine haber verilip kurulacak bir komisyon ile gerçekten işe yaramaz ise hurdaya ayrılabilirdi yönetim zaafiyeti var veya hurdacıdan menfeat temini var diye düşünülebilir bu eleştirilerle durumu tekrar değerlendiriniz.İyi çalışmalar.
 
157 diğer stoklara alınız 30.000 tl lik malzemeyi önce sonra satınca 623 hesaba diğer satışların maliyetine virmanlayın satışınızıda 600 lerde farklı bir alt hesap açabilirsiniz aradaki büyük fark dikkat çekici ama inanın hertürlü izah edersiniz inceleme esnasında sorun etmeyin hurdacı size ödemeyi bankadan yapsın yeterki piyasadan birkaç emsal fiyat bulun evrakları saklayın yeter...
 
Üst