Kullanılmayan izin ücreti

Üyelik
20 Nis 2011
Mesajlar
4
15 ay çalıştığım iş yerinden kendi isteğim ile istifa ederek ayrıldım. Yıllık iznimi kullanmadığım için ücretini talep ettim. İhbar bildiriminde bulunmadığım için işverenim bu ücreti ödemek istemiyor. Eğer izin ücretini talep edersem, kendilerininde ihbar kullanmadığım için benden ihbar ücretini senden alırız diyorlar. Ne yapmalıyım?
 
Ynt: kullanılmayan izin ücreti

ihbar sürenizi ücretinizden kesemezler. yasal süreç sonunda bu sürenin ücretini sizden talep edebilirler. yıllık izin ücreti konusunda anlaşabilirsiniz de. size kalmış
 
Ynt: kullanılmayan izin ücreti

Hak kazandığınız 2 haftalık izin ücretinin elbette ödenmesi gerekir, ödemezlerse iş mahkemesinde dava açarak alabilirsiniz.

İhbar süresine uymadığınız için, işveren de ihbar tazminatı hakkının ödenmesini iş mahkemesinde dava açarak talep edebilir.
Bu durumda siz 2 haftalık izin ücretinizi ,
işvereniniz de 4 haftalık ihbar tazminatını almaya kesin hak kazanırsınız.
Eğer ayrılma sebebiniz işyeri kusurlarından kaynaklı değil, tamamen kendi kişisel isteğinizle gerçekleşmişse, ben olsam işverenle ibralaşıp-anlaşıp işverenin dediği şekilde izin ücretini talep etmekten vazgeçerdim.
Ödenecek tazminata , kaybedecek olduğunuz dava masrafları ve muhtemel karşı taraf avukatlık vekalet ücreti ile birlikte , sizin açınızdan oldukça pahalıya mal olacaktır ;)
 
Ynt: kullanılmayan izin ücreti

İzin paranı alma ihbar tazminatı da ödeme daha karlı çıkarsın :D
 
Ynt: kullanılmayan izin ücreti

evet işi bilirkişilerden de dinledim, Keremcem arkadaşın yazdıklarıyla aynı.
 
Üst