Kurucu Ortağı Ltd Olan Şirket Kurma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fb1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fb1907

Katkı Sunan Üye
kurucu ortağı 2 adet ltd olan bir ltd kuracagiz.Burda ortak olan ltd ler adina temsilci atiyoruz.Benim ögrenmek istedigim bu temsilciler 2 sirkettede ayni kisi olabilirmi? ben olur diye dusunuyorum.Birde bu temsilci ayni zamanda mudur olabilirmi? yorumlarınızı bekliyorum

iyi calismalar...

Ynt: kurucu ortagi ltd olan şirket kurma

Birinci sorunuz cevabı evet. . isterse 100 şirkette olabilir. İkinci soru cevabı temsilci ltd şti müdürü vasıflarına sahipse olur.

1.sorum sanirim yanlis anlasildi.
A ltd şti kuruyoruz ve B ltd şti ile C ltd şti %50 hisseyle bu A ltd ye kurucu ortak oluyor. B ve C ltd leri temsilci olarak Ahmet Beyi atiyor.Yani A ltd de Ahmet bey 2 şirketinde temsilcisi oluyor.Ben olur diye dusunuyorum.

Hayır bence olmaz. Pratik değil başka ortaklar yok mu? Her hükmi şahıs bir veya birkaç temsilci atayabilir ancak oyları tek kabul edilir.

Ynt: Kurucu Ortağı Ltd Olan Şirket Kurma

ustad ticaret odasina sordum olur dediler ama pek mantikli gelmedi bana.2 sirketinde temsilcisi ayni, mudurde ayni kisi soru isaretleri kaldi kafamda.Sahis firmasi gibi oldu.

peki sirket, sirket ortagi olmayan kisiyi temsilci atayabilirimi?

kurucu oratklari ltd yapmak biraz farkli galiba.sagolsun istanbul ticaret odasida bununla ilgili web sayfasinda bir aciklama yapmamis(yada ben bulamadim) baska odalarin sayfalarindan evrak bilgisi aliyoz.Ortak olacak sirketlerin ortak olma ve temsilci atama kararlarini,sirketlerin imza sirkülerini,temsilcilerin nufus cuzdan ve ikametgahlarini ve kurulus gazetelerini koydum dosyaya insallah bir eksik yoktur.

ilginiz icin tesekkurler...