fonradar

Kurumlar Vergisi Bey.Hk.

kaan070608

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Haz 2008
Mesajlar
153
Konum
aydın
günaydın arkadaşlar.kur.verg.beyannamesi hakkında bir sorum olacak.şirket 2007 yılında 60.000 tl zarar beyan etmiştir.yine 2008 yılındada 8.000 tl zarar beyan etmiş fakat kurumlar vergisi beyannamesinde sadece cari yıl zararı yani 8000 tl.beyan edilmiş yani geçmiş yıl zararı beyannameye girilmemiştir.şimdi bu durumda ne gibi bir işlem yapılabilir.2009 yılı 3.geçici vergi beyan döneminde şirketin baya bi kar elde etmesi söz konusu aynı zamanda.

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.
 
Ynt: Kurumlar Vergisi Bey.Hk.

zarar olunduğu zaman geçmiş yıl zararlarını zaten kullanma hakkın olmuyor
o yüzden
bence zaten beyannameye yazsanda kullanamayacağın 60.000 tl yi
bu yıla ait kar dan indirebilirsin
bence en iyi si
kurumlar vergisi beyannamesini düzeltin vergi farkı olmadığından sorunda olmaz cezada olmaz (sadece kullanmasanızda geçmiş yıl zararını göstermiş olacaksınız)
o zaman hiç sıkıntı yaşamazsınız
 
Ynt: Kurumlar Vergisi Bey.Hk.

kurumlar beyannamesini düzeltin,çünkü beyanname üzerinde gösterilmeyen geçmiş yıllar zararlarını düşemezsiniz.Hatta beyannamede zarar bile çıksa geçmiş yıllar zararlarınıda göstermek zorundasınız.
zarar düşmek isteğe bağlıdır.zorunlu değildir.beyannamede gösterilmemesi demek ben bu hakkımdan feragat ettim manasındadır.Bu idarenin görüşü.Birde mahme tarafı var.Mahkemede genel duruma bakılır. Kanunun özü geçmiş 5 yıl zararlarının indirilebileceğinden bahseder.dolayısı ile mahkeme buna bakar.idare eğer kabul etmezse dava açarsın,yok uğraşamam dersen bir düzeltme beyannamesi yeterli olur sanırım.
 
Ynt: Kurumlar Vergisi Bey.Hk.

teşekkürler arkadaşlar.ben hiç karıştırmasam kar çıkıncada mahsup etsem diyorum.idareden eğer bu konuda birşey gelirse o zaman açıklama ve düzltme yoluna gitsem.idare zararların mahsubunda son yılın kur.vergisinemi bakıyoki acaba onuda bilmiyorum ama.
 
Üst