Kurumlar Vergisi Düzeltme

Zeynep Elif

Katkı Sunan Üye
Gelir idaresi, incelemede vergi matrahının eksik hesaplandığını tespit etse,
ben de o dönem ayırmadığım amortismanı ayırıp, ceza ve vergi ödemesinden kurtulabilir miyim?

Zeynep ilgili yıl ne? Eleştirmeye başlarsa ceza kesecem demeye gelir.

Daha testi kırılmadı, benim paranoyam:) Merak ettim idare vergi matrahın eksik derse, ben de karşılığında tamam önce sizin istediğiniz gibi o yılın matrahını arttırıyorum ama sonra da o yıl ayırmadığım amortismanı ayırıyorum gördüğünüz gibi sonuç aynı, vergi yok ceza yok diyebilir miyim:)

Sorun ise şu; gayrimenkulün aktife alındığı yıla ait kredi faizi maliyete değil, gidere atılmış.

Son düzenleme:
Daha testi kırılmadı, benim paranoyam:) Merak ettim idare vergi matrahın eksik derse, ben de karşılığında tamam önce sizin istediğiniz gibi o yılın matrahını arttırıyorum ama sonra da o yıl ayırmadığım amortismanı ayırıyorum gördüğünüz gibi sonuç aynı, vergi yok ceza yok diyebilir miyim:)

Sorun ise şu; gayrimenkulün aktife alındığı yıla ait kredi faizi maliyete değil, gidere atılmış.

Yeni nesil vergi daire çalışanları bilmez onun nereye atılacağını zaten, Geçen sene Sahıs şirketinden Ltd. ye Geçecektik Tek kişilik Ltd.'mi olur dedi V.Dairesi müdürü gerisini sen düşün

Yeni nesil vergi daire çalışanları bilmez onun nereye atılacağını zaten, Geçen sene Sahıs şirketinden Ltd. ye Geçecektik Tek kişilik Ltd.'mi olur dedi V.Dairesi müdürü gerisini sen düşün

Benim fıtrata uygun bir meslek değil aslında bu:) bu kadar hayal gücü, bu kadar paranoya ben artık emekli olmalıyım:)

İnceleme sonrası matrah farkı bulunduğu takdirde, ya ben amortisman ayırmamıştım, bu arada onu da ayırayım diyemezsiniz. Amortisman ayırmak ihtiyari olduğu gibi mükellefler kendi beyanlarına itiraz edemezler.