Kurumlarda fazla geçici mahsubu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan merihs12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merihs12

Katkı Sunan Üye
Herkeze kolay gelsin,
Mükellefin kurumlar vergisi beyannamesini yaparken ilk 3.dönem geçici vergisini mahsup ettim.Ancak Sonradan anlaşıldı ki mükellef sadece 1 dönem geçicisini ödemiş.Yani kurumlarda yaklaşık 5000 tl küsürlük fazla bir mahsup var.Kurumları da verme süresi uzadı.Bu durumda ne yapmam gerekiyor?Cezaya maruz kalmamız sözkonusu mu? teşekkürler

Ynt: Kurumlarda fazla geçici mahsubu

Süresi içinde düzeltme verirseniz sadece damga vergisi çıkar.. Ancak sistem fazla geçici vergi ödemesi girildiği takdirde uyarı veriyor, o kadar geçici vergi ödemesi yoktur diye..

Düzeltme vermez iseniz vergi daireside bunu farkederse fazla yapılan mahsup kadar ceza keserler.

Benim de şaşırdığım nokta o.Uyarı vermedi. Ben de ilk 3 dönemi mahsup ettim .Ancak vergi daresindeki memur ekrandan baktı ve sadece 1 .dönemin ödendiğini farketti.Fazla mahsup ettiğim 2 ve 3.dönemerl için neyapmamamı öneriyorsunuz. Memur fark etti bu durumu ama tarhiyat yapmadı ve kurumların verme süresi uzadı biliyosunuz....

Firmanın internet şifresi var mı ? Ya da borç dökümü aldınız mı ?

vergi dairesinin gördüğü doğrudur.Yani ödenen sadece 1.dönem geçici vergi

Kayıtlarınızı düzelttikten sonra beyannamenizin Geçici Vergi kısmını doğru bilgiye göre değiştirin, buna göre ödenecek kurum vergisi çıkar. Bu şekilde düzeltme verebilirsiniz.

Hayır cezalık bir durum yok şimdilik. Cumaya kadar düzeltmeyi verin